Receptek az Aviko Food Service-től

  • Jerk csirkecomb zöldborsóval és Aviko darabolt édesburgonyával

Jerk csirkecombok édesburgonyával és borsóval - Aviko Food Service

Jerk csirkecombok édesburgonyával és borsóval - Aviko Food Service Elkészítés 1. A páchoz: aprítsunk össze minden hozzávalót egy robotgépben, míg sűrű krém állagot kapunk. Irdaljuk be a csirke bőrét és kenjük be mindenhol a páccal. Tegyük félre legalább 20 percre, vagy fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára. 2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverésest 160 °C-ra, gázsütőt 4-es fokozaton). Süssük a csirkét 30-40 percig, amíg a belőle kifolyó szaft tiszta, miután megszúrtuk egy tűvel. 3. Tegyük az édesburgonyát és az újhagymát az olajjal, valamint kevés sóval és borssal egy tepsire és süssük a csirke mellett 30 percig, időnként átforgatva, míg nem kezd erősen pirulni. 4. Egy kis edényben forraljunk vizet, adjuk hozzá a borsót és főzzük 2-3 percig, szűrjük le és adjuk hozzá a sült édesburgonyához. Tálaljuk a csirkét nagy adag édesburgonya chunk-al és zöldborsóval.

Elkészítés

1. A páchoz: aprítsunk össze minden hozzávalót egy robotgépben, míg sűrű krém állagot kapunk. Irdaljuk be a csirke bőrét és kenjük be mindenhol a páccal. Tegyük félre legalább 20 percre, vagy fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára. 

2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverésest 160 °C-ra, gázsütőt 4-es fokozaton). Süssük a csirkét 30-40 percig, amíg a belőle kifolyó szaft tiszta, miután megszúrtuk egy tűvel. 

3. Tegyük az édesburgonyát és az újhagymát az olajjal, valamint kevés sóval és borssal egy tepsire és süssük a csirke mellett 30 percig, időnként átforgatva, míg nem kezd erősen pirulni.                                                                                                                                                                         

4. Egy kis edényben forraljunk vizet, adjuk hozzá a borsót és főzzük 2-3 percig, szűrjük le és adjuk hozzá a sült édesburgonyához. Tálaljuk a csirkét nagy adag édesburgonya chunk-al és zöldborsóval.