Jerk csirkecombok édesburgonyával és borsóval - Aviko Food Service
Jerk csirkecombok édesburgonyával és borsóval - Aviko Food Service
Elkészítés
1. A páchoz: aprítsunk össze minden hozzávalót egy robotgépben, míg sűrű krém állagot kapunk. Irdaljuk be a csirke bőrét és kenjük be mindenhol a páccal. Tegyük félre legalább 20 percre, vagy fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverésest 160 °C-ra, gázsütőt 4-es fokozaton). Süssük a csirkét 30-40 percig, amíg a belőle kifolyó szaft tiszta, miután megszúrtuk egy tűvel.
3. Tegyük az édesburgonyát és az újhagymát az olajjal, valamint kevés sóval és borssal egy tepsire és süssük a csirke mellett 30 percig, időnként átforgatva, míg nem kezd erősen pirulni.
4. Egy kis edényben forraljunk vizet, adjuk hozzá a borsót és főzzük 2-3 percig, szűrjük le és adjuk hozzá a sült édesburgonyához. Tálaljuk a csirkét nagy adag édesburgonya chunk-al és zöldborsóval.
Hozzávalók
(4 adag)
- 1kg csirke felső- és alsócomb
- 800g darabolt
édesburgonya
- 4 újhagyma, 5 cm hosszúra vágva
- 1 evőkanál növényi olaj
- 200g fagyasztott zöldborsó
- A páchoz;
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1-2 Scotch bonnet chili vagy más chili fajta
- 1 kis hagyma, durvára aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, meghámozva
- 1 zöld citrom leve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál barnacukor
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
Elkészítés
1. A páchoz: aprítsunk össze minden hozzávalót egy robotgépben,
míg sűrű krém állagot kapunk. Irdaljuk be a csirke bőrét és kenjük
be mindenhol a páccal. Tegyük félre legalább 20 percre, vagy fedjük
le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverésest 160 °C-ra,
gázsütőt 4-es fokozaton). Süssük a csirkét 30-40 percig, amíg a
belőle kifolyó szaft tiszta, miután megszúrtuk egy tűvel.
3. Tegyük az édesburgonyát
és az újhagymát az olajjal, valamint kevés sóval és borssal egy
tepsire és süssük a csirke mellett 30 percig, időnként átforgatva,
míg nem kezd erősen
pirulni.
4. Egy kis edényben forraljunk vizet, adjuk hozzá a borsót és
főzzük 2-3 percig, szűrjük le és adjuk hozzá a sült
édesburgonyához. Tálaljuk a csirkét nagy adag édesburgonya chunk-al
és zöldborsóval.