
Indonéz mogyorószószos sült krumpli tál savanyított zöldségekkel
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 500 g Super Crunch 9,5 mm hasábburgonya ropogós bevonattal
- Egy csipet só
A mogyorószószhoz:
- 150 ml kókusztej
- 100 g natúr (cukormentes) mogyoróvaj
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- ½ teáskanál lime por vagy finomra reszelt limehéj
- ½ teáskanál limelé
- Egy csipet chili (ízlés szerint)
A savanyított zöldségekhez:
- 50 g sárgarépa, julienne-re vágva
- 50 g jégcsapretek, julienne-re vágva
- 30 g lilahagyma, vékonyan szeletelve
- 100 ml almaecet
- 50 ml víz
- 1 evőkanál cukor
- ½ teáskanál só
Tálaláshoz, díszítéshez:
- 2 evőkanál pirított hagyma
- 2 evőkanál pörkölt földimogyoró
- ½ teáskanál apróra vágott lime levél vagy limehéj

Elkészítés
Sült krumpli:
- Készítsd el az Aviko hasábburgonyát a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
- Szórd meg egy csipet sóval, majd tedd félre.
Mogyorószósz:
- Egy lábasban keverd össze a kókusztejet, a mogyoróvajat, a szójaszószt, a barna cukrot és a fokhagymát.
- Alacsony-közepes lángon folyamatos keverés mellett melegítsd, amíg sima, krémes szószt kapsz.
- Add hozzá a lime port, a limelevet és a csipetnyi chilit. Kóstold meg, és fűszerezd még ízlés szerint.
Savanyított zöldségek:
- Egy kis lábasban melegítsd fel az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót, amíg gyöngyözni kezd.
- Öntsd rá a forró páclevet a zöldségekre egy hőálló tálban.
- Hagyd állni legalább 20 percig (vagy tedd hűtőbe, hogy intenzívebb íze legyen).
Tálalás:
- Tedd a sült krumplit egy tányérra.
- Locsold meg bőven a meleg mogyorószósszal.
- Tedd rá a savanyított zöldségeket, szórd meg pirított hagymával, mogyoróval, és végül a lime levéllel vagy reszelt héjával.
- Azonnal tálald.
Séf tippje
Ez az étel tökéletes harmóniát teremt a ropogós, krémes, savanykás és enyhén csípős ízek között. Fogyaszd jeges teával vagy egy könnyű sörrel.