kagylo_sult_krumplival_es_currys_majonezzel

Kagyló sült krumplival és currys majonézzel

Hozzávalók

Adag: 4 főre

A pácolt kagylóhoz:

  • 300 g friss kagyló
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 100 ml fehérbor
  • 1 teáskanál alma- vagy borecet
  • ½ teáskanál magos mustár
  • Só és bors ízlés szerint

A currys majonézhez:

  • 150 ml majonéz
  • ½ teáskanál curry por
  • ¼ teáskanál őrölt kömény
  • ½ teáskanál citromlé
  • Egy csipet só

A savanyított zöldségmixhez:

  • 50 g édes hagyma, finomra vágva
  • 50 g zeller, apróra kockázva
  • 50 g uborka, apróra vágva
  • ½ teáskanál mustármag
  • ½ jalapeño paprika, finomra aprítva

Tálaláshoz:

  • Csípős paradicsomszósz vagy paszta (opcionális)
  • Friss zöldfűszer (petrezselyem vagy koriander)
  • Narancsgerezd (opcionális)
kagylo_sult_krumplival_es_currys_majonezzel

Elkészítés

Sült krumpli:

  1. Készítsd el a hasábburgonyát a csomagolás található elkészítési javaslat szerint, sózd meg és tedd félre.
  2. Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd illatosra.
  3. Add hozzá a kagylót, öntsd rá a fehérbort, fedd le, és főzd 5-7 percig, míg a kagylók kinyílnak.
  4. Add hozzá az ecetet, a mustárt, sózd, borsozd.

Kagyló:

Currys majonéz:

  1. Egy tálban keverd simára a hozzávalókat, majd tedd félre.
  2. Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd tedd félre.

Savanyított mix:

 

Tálalás:

1. Helyezd a sült krumplit egy nagy tálra.

2. Rakd rá a kagylót és a savanyított zöldségeket.

3. Kanalazz rá currys majonézt, és opcionálisan csípős paradicsomszószt.

 

Díszítés:

Szórd meg friss zöldfűszerrel, díszítsd narancs gerezddel.

 

Séf tippje

Ropogós, sós, savanykás és fűszeres ízek tökéletes kombinációja. Tálald hideg sörrel vagy szénsavas ásványvízzel.

aviko_super_crunch_hejas_hasabburgonya_ropogos_bevonattal_95_mm_talalva