
Kagyló sült krumplival és currys majonézzel
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 500 g Super Crunch 9,5 mm héjas hasábburgonya ropogós bevonattal
- Egy csipet só
A pácolt kagylóhoz:
- 300 g friss kagyló
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 100 ml fehérbor
- 1 teáskanál alma- vagy borecet
- ½ teáskanál magos mustár
- Só és bors ízlés szerint
A currys majonézhez:
- 150 ml majonéz
- ½ teáskanál curry por
- ¼ teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál citromlé
- Egy csipet só
A savanyított zöldségmixhez:
- 50 g édes hagyma, finomra vágva
- 50 g zeller, apróra kockázva
- 50 g uborka, apróra vágva
- ½ teáskanál mustármag
- ½ jalapeño paprika, finomra aprítva
Tálaláshoz:
- Csípős paradicsomszósz vagy paszta (opcionális)
- Friss zöldfűszer (petrezselyem vagy koriander)
- Narancsgerezd (opcionális)

Elkészítés
Sült krumpli:
- Készítsd el a hasábburgonyát a csomagolás található elkészítési javaslat szerint, sózd meg és tedd félre.
- Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd illatosra.
- Add hozzá a kagylót, öntsd rá a fehérbort, fedd le, és főzd 5-7 percig, míg a kagylók kinyílnak.
- Add hozzá az ecetet, a mustárt, sózd, borsozd.
Kagyló:
Currys majonéz:
- Egy tálban keverd simára a hozzávalókat, majd tedd félre.
- Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd tedd félre.
Savanyított mix:
Tálalás:
1. Helyezd a sült krumplit egy nagy tálra.
2. Rakd rá a kagylót és a savanyított zöldségeket.
3. Kanalazz rá currys majonézt, és opcionálisan csípős paradicsomszószt.
Díszítés:
Szórd meg friss zöldfűszerrel, díszítsd narancs gerezddel.
Séf tippje
Ropogós, sós, savanykás és fűszeres ízek tökéletes kombinációja. Tálald hideg sörrel vagy szénsavas ásványvízzel.