burgonyapure_lazaccal_es_kapros_olajjal

Burgonyapüré lazaccal és kapros olajjal

Hozzávalók

Adag: 4 főre

  • 800 g Aviko Burgonyapüré
  • 50 g vaj
  • Csipetnyi szerecsendió
  • 200 g enyhén sózott lazac
  • 50 g kapribogyó
  • 1 kis póréhagyma, vékonyra szeletelve
  • 100 g friss zöldborsó (ha nyers, blansírozd)
  • 50 g savanyított uborka, apróra vágva
  • 30 g zsázsa vagy mikrozöldség
  • 20-30 g csepp alakú, piros chilipaprika (díszítéshez)

Marinád (póréhagyma és uborka marinálásához):

  • 50 ml fehérborecet
  • 50 ml víz
  • 25 g cukor

Kapros olaj:

  • 100 ml olívaolaj
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Csipet só
burgonyapure_lazaccal_es_kapros_olajjal

Elkészítés

Burgonyapüré:

  1. Melegítsd fel a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint.
    1. Add hozzá a vajat és egy csipet szerecsendiót, majd keverd simára.
    2. Sózd, borsozd ízlés szerint.

 

Marinált póréhagyma és uborka:

  1. Melegítsd fel az ecetet, a vizet és a cukrot, majd hűtsd le.
  2. Öntsd a marinádot a póréhagymára és az uborkára, hagyd állni legalább 15 percig.

 

Kapros olaj:

  1. Turmixold össze az olajat, a kaprot, a fokhagymát és a sót.
  2. Szűrd le finom szűrőn vagy gézlapon, majd tedd félre.

 

Tálalás:

1.            A burgonyapürét tedd a tányér közepére.

2.         Tedd rá a lazacot.

3.            Majd szórd meg kapribogyóval, marinált póréhagymával, uborkával és borsóval.

4.            Díszítsd zsázsával.

5.            Cseppents a chilipaprikából körbe a tányérra, ez élénk, enyhén csípős ízt ad az ételnek.

6.            A krumplipüré köré önts kapros olajat, majd szórd meg frissen őrölt fekete borssal a végső ízhatásért.

Séf tippje

Tálald ezt az ételt elegáns köretként vagy könnyű főfogásként, hogy lenyűgözd a vendégeidet. Friss ízei és norvég ihletése igazán emlékezetes gasztronómiai élményt nyújtanak!