
Burgonyapüré lazaccal és kapros olajjal
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 800 g Aviko Burgonyapüré
- 50 g vaj
- Csipetnyi szerecsendió
- 200 g enyhén sózott lazac
- 50 g kapribogyó
- 1 kis póréhagyma, vékonyra szeletelve
- 100 g friss zöldborsó (ha nyers, blansírozd)
- 50 g savanyított uborka, apróra vágva
- 30 g zsázsa vagy mikrozöldség
- 20-30 g csepp alakú, piros chilipaprika (díszítéshez)
Marinád (póréhagyma és uborka marinálásához):
- 50 ml fehérborecet
- 50 ml víz
- 25 g cukor
Kapros olaj:
- 100 ml olívaolaj
- 1 kis csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- Csipet só

Elkészítés
Burgonyapüré:
- Melegítsd fel a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint.
- Add hozzá a vajat és egy csipet szerecsendiót, majd keverd simára.
- Sózd, borsozd ízlés szerint.
Marinált póréhagyma és uborka:
- Melegítsd fel az ecetet, a vizet és a cukrot, majd hűtsd le.
- Öntsd a marinádot a póréhagymára és az uborkára, hagyd állni legalább 15 percig.
Kapros olaj:
- Turmixold össze az olajat, a kaprot, a fokhagymát és a sót.
- Szűrd le finom szűrőn vagy gézlapon, majd tedd félre.
Tálalás:
1. A burgonyapürét tedd a tányér közepére.
2. Tedd rá a lazacot.
3. Majd szórd meg kapribogyóval, marinált póréhagymával, uborkával és borsóval.
4. Díszítsd zsázsával.
5. Cseppents a chilipaprikából körbe a tányérra, ez élénk, enyhén csípős ízt ad az ételnek.
6. A krumplipüré köré önts kapros olajat, majd szórd meg frissen őrölt fekete borssal a végső ízhatásért.
Séf tippje
Tálald ezt az ételt elegáns köretként vagy könnyű főfogásként, hogy lenyűgözd a vendégeidet. Friss ízei és norvég ihletése igazán emlékezetes gasztronómiai élményt nyújtanak!