
Hullámos sült krumpli polippal
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 500 g Aviko Wavy Blends Hullámos burgonyahasáb ropogós, paprikás bevonattal
- 4 főtt polipkar
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 1 marék friss petrezselyem, apróra vágva
- 1 marék zsázsa

Elkészítés:
Sült krumpli:
- Készítsd el az Aviko Wavy Blends paprikás fűszerbevonatos burgonyahasábokat a csomagoláson található javaslat szerint.
Polip:
- Vágd fel a főtt polipot kisebb darabokra.
- Melegíts fel egy evőkanál olívaolajat, pirítsd meg a polipot 2-3 percig, míg kicsit ropogós nem lesz.
Szórd rá a füstölt paprikát, forgasd át, majd vedd le a tűzről.
Tálalás:
- Rakd a sült krumplit egy tányérra, és rakd rá a polipot.
- Locsold meg a maradék olajjal, szórd meg petrezselyemmel, végül díszítsd zsázsával.
Díszítés:
- Szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
- Tegyél a tetejére egy marék zsázsát a friss, borsos ízhatásért.
Séf tippje
Tálald azonnal ízgazdag előételként vagy könnyed főfogásként. A ropogós hasábburgonya, a füstös paprika és a szaftos polip harmonikus kombinációja remekül illik egy pohár hűtött fehérborhoz vagy citrommal ízesített szénsavas ásványvízhez.