Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint világszerte több mint 2,5 milliárd ember vásárol ételt utcai árusoktól, beleértve a food truck-okat is.
BővebbenAz édesburgonya világszerte, így hazánkban is egyre népszerűbb.
BővebbenA gamifikáció nem újdonság a HoReCa világában. A pandémia utáni világban rendkívül hatékony módja lehet a munkavállalók bevonzásának és megtartásának.
BővebbenMár csak néhány nap választ el a nyártól, a zord időjárás remélhetőleg hosszú hónapokra a múlté.
BővebbenAz elmúlt két év világszerte hullámvasút volt a legtöbb ember számára. Most, hogy az oltások elterjedtek és az utazási szabályok enyhültek, újból bátrabban tervezhet a turizmus ágazata – a helyzetet persze beárnyékolja a szomszédunkban zajló háború.
BővebbenAz Aviko Premium Pom’ Fraiches termékcsaládja olyan hűtve tárolható, színes és izgalmas köretvariációkat kínál, mint a három ínycsiklandó ízben is kapható marinált burgonyák és a gazdagon tejszínes sajtos gratin. Legújabb cikkünkben előbbit, a marinált burgonyákat mutatjuk be!
BővebbenEgy kiváló menü megtervezése és összeállítása sok séf számára kihívást jelent az ötlettől a megvalósításig, a megfelelő összetevők kiválasztásától a megbízható beszállítók megtalálásáig. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan válasszon sült krumplit a menühöz, hogy az ne csak a felszolgált ételek ízélményét fokozza, hanem megfeleljen az étterme egyedi működési igényeinek is.
BővebbenEgy jól megválasztott köret nemcsak megtámogatja a főételt, hanem a saját jogán is különleges élvezetet nyújt. Az Aviko burgonyagratin és burgonyapüré termékcsaládja ráadásul önmagában is fogyasztható, izgalmas lehetőségekben gazdag termékeket rejt. Ismerd meg a krémes kedvenceket!
BővebbenEgyre több szó esik a fenntartható megoldások szükségességéről, a megállíthatatlan folyamatok elől pedig a vendéglátóipar sem bújhat el. Gazdasági, társadalmi, környezeti és egészségügyi szempontból sem mellékes, hogy milyen élelmiszereket választunk és fogyasztunk, az etikusság pedig plusz szempont lehet egy korszerű menü kialakításakor. Új cikksorozatunkban segítünk fenntartható, mégis változatos és teljesértékű étlapokat kialakítani.
BővebbenÖn tisztában van azzal, hogy étterme mennyi felesleget termel egy nap? Vagy ami még fontosabb… sejti, hogy ezzel mekkora összeg kerül egyenesen a szemétbe? A világ minden részén, legyen szó kis vagy nagy gasztronómiai létesítményről, próbálnak megfelelni a zero waste és a fenntarthatósági törekvéseknek. A felesleges alapanyag, ami természetesen nem tud teljes értékű ételként funkcionálni, egyre többször nyers alapanyagként jelentkezik, és nemcsak a gasztronómia területén.
BővebbenAz eldobható ételszállító dobozokat váltja ki a magyar startup, a Rakun szolgáltatása: rozsdamentes acél dobozokat kínálnak, amelyek aztán fenntartható módon, hulladéktermelés nélkül vándorolnak a vendégek és a vendéglátóhelyek között. A megoldás hátteréről Dr. Horváth Sarolta ügyvezetővel beszélgettünk.
BővebbenA szezonális étel és ital ajánlat akár 10-15%-kal is növelheti az éttermi értékesítési számokat. A kérdés az, hogyan állíthatunk össze olyan szezonális menüt, amely egyszerre nyereséges és a vendégek is imádják.
BővebbenMilyen trendek jellemzik a vendéglátóipart és a gasztronómiát 2022-ben? Új elképzelések, megoldások, alapanyagok és hangsúlyeltolódások várhatóak idén – a Food & Wine cikke alapján összegyűjtöttük a legérdekesebb újdonságokat, amelyek hazánkba is begyűrűzhetnek.
Bővebben