Gombás palacsinta szalonnával, kolbásszal és Aviko Röszti háromszögekkel - Aviko Food Service
Elkészítés
1. A palacsintatészta elkészítéséhez, verjük fel a tojást,
majd olvasszuk meg a vajat, és adjuk a tojást és vajat
a tejhez.
2. Tegyük a lisztet egy tálba és lassan keverjük bele a tojásos-tejes-vajas
keveréket, majd keverjük a tésztát csomómentesre.
Adjuk hozzá a gombát, és tegyük félre
a palacsinta kisütéséig.
3. Süssük meg a bacont, kolbászt és a Röszti háromszögeket, és
tartsuk melegen.
4. Egy tapadásmentes serpenyőt melegítsünk közepes hőfokon és tegyünk bele
egy kis darabka vajat, vagy kanálnyi olajat.
5. Amikor a serpenyő felforrósodott, tegyünk bele annyit a palacsintatésztából,
hogy a serpenyő alját befedje.
6. Süssük egy percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és
süssük még egy percig, amíg megpirul.
7. Ismételjük, amíg minden palacsinta elkészül. Töltsünk meg minden
palacsintát két röszti háromszöggel, két szelet
baconnel és a szeletelt kolbásszal, majd tekerjük fel. Tálaljuk
az ízlésünknek megfelelő szósszal. Jó étvágyat!
Hozzávalók
(10 adag)
• 20 db
Aviko Röszti háromszög
• 150g finomliszt
• 30g vaj (olvasztott), plussz vaj
vagy olaj a sütéshez
• 2 tojás
• 350ml tej
• 150g szeletelt, sült gomba
• 20 szelet bacon
• 10 kolbász
• ketchup vagy barnamártás a tálaláshoz
Elkészítés
1. A palacsintatészta elkészítéséhez, verjük fel a tojást,
majd olvasszuk meg a vajat, és adjuk a tojást és vajat
a tejhez.
2. Tegyük a lisztet egy tálba és lassan keverjük bele a
tojásos-tejes-vajas
keveréket, majd keverjük a tésztát csomómentesre.
Adjuk hozzá a gombát, és tegyük félre
a palacsinta kisütéséig.
3. Süssük meg a bacont, kolbászt és a
Röszti háromszögeket, és
tartsuk melegen.
4. Egy tapadásmentes serpenyőt melegítsünk közepes hőfokon és
tegyünk bele
egy kis darabka vajat, vagy kanálnyi olajat.
5. Amikor a serpenyő felforrósodott, tegyünk bele annyit a
palacsintatésztából,
hogy a serpenyő alját befedje.
6. Süssük egy percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg,
és
süssük még egy percig, amíg megpirul.
7. Ismételjük, amíg minden palacsinta elkészül. Töltsünk meg
minden
palacsintát két röszti háromszöggel, két szelet
baconnel és a szeletelt kolbásszal, majd tekerjük fel.
Tálaljuk
az ízlésünknek megfelelő szósszal. Jó étvágyat!