Receptek

  • Mushroom pancake

Gombás palacsinta szalonnával, kolbásszal és Aviko Röszti háromszögekkel

Elkészítés

1. A palacsintatészta elkészítéséhez, verjük fel a tojást,

majd olvasszuk meg a vajat, és adjuk a tojást és vajat

a tejhez.

2. Tegyük a lisztet egy tálba és lassan keverjük bele a tojásos-tejes-vajas

keveréket, majd keverjük a tésztát csomómentesre.

Adjuk hozzá a gombát, és tegyük félre

a palacsinta kisütéséig.

3. Süssük meg a bacont, kolbászt és a Röszti háromszögeket, és

tartsuk melegen.

4. Egy tapadásmentes serpenyőt melegítsünk közepes hőfokon és tegyünk bele

egy kis darabka vajat, vagy kanálnyi olajat.

5. Amikor a serpenyő felforrósodott, tegyünk bele annyit a palacsintatésztából,

hogy a serpenyő alját befedje.

6. Süssük egy percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és

süssük még egy percig, amíg megpirul.

7. Ismételjük, amíg minden palacsinta elkészül. Töltsünk meg minden

palacsintát két röszti háromszöggel, két szelet

baconnel és a szeletelt kolbásszal, majd tekerjük fel. Tálaljuk

az ízlésünknek megfelelő szósszal. Jó étvágyat!