Receptek

  • Krémes csirkés pite

Krémes csirkés pite

Elkészítés

1. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük a csirkehúst, amíg mindenhol megpirul. Emeljük ki a húst, minél több olajat hagyva a serpenyőben. Adjuk hozzá a póréhagymát és és pirítsuk meg, keverjük bele a fokhagymát és süssük még egy percig. Tegyük vissza a csirkét és a lecsepegett szaftot a serpenyőbe az alaplével és a babérlevéllel együtt, majd forraljuk be. Húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a tejszínt a citromhéjjal, és fűszerezzük sóval, borssal. Osszuk el 4 pitesütő formába.                                                             

          
2.Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeverésessel 180 °C-ra, gázsütőt
6-os fokozaton). Pürésítsük az édesburgonyát a kakukkfűvel, egy kevés sóval és
borssal, helyezzük a piték tetejére. Húzzunk át egy villát a tetején, hogy
fellazítsuk a pürét. Süssük kb. 30 percig, hogy a teteje ropogóssá váljon.