
Jalapeno csilipaprikás krémsajtfalatok és mogyoróburgonya színes mártogatósokkal: sárgabarackos ketchup és bazsalikomos joghurt
Összetevők
10 adag
- Aviko jalapeno paprikas krémsajtfalatok - 70 db (kb. 1,75 kg)
- Mogyoróburgonya - 200 db (kb. 2,2 kg)
- 400 g sárgabarack
- 100 g cukor
- 80 ml borecet
- 500 ml joghurt (natúr)
- 20 g só
- 10 g bors
- ½ csokor bazsalikom
- 1 citrom

Elkészítési mód
- Az Aviko termékeket a csomagoláson található javaslat szerint készítsük el.
- A sárgabarackot kimagozzuk, megszórjuk cukorral, és kb. 20 percig pároljuk. Ezután turmixoljuk le, adjuk hozzá az ecetet, és pároljuk további 5 percig.
- A joghurtot keverjük össze sóval és borssal, adjunk hozzá apróra vágott bazsalikomot és citromlevet.
- Tálaljuk az Aviko snackeket a kétféle mártással, díszítsük citromszeletekkel és néhány bazsalikomlevéllel.