![Aviko Sajtízű falatok csilipaprikával, hűs borsó-menta krémmel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Fsajtizu_falatok_csilipaprikaval_hus_borso-menta_kremmel.jpg&w=1920&q=100)
Sajtízű falatok csilipaprikával, hűs borsó-menta krémmel
Összetevők
10 adag
- Aviko Sajtízű falatok csilipaprikával - 90 db (kb. 1,5 kg)
- 400 g fagyasztott borsó
- 50 ml olívaolaj
- 20 g só
- ½ csokor friss menta
- 500 ml szójaital
![Aviko Sajtízű falatok csilipaprikával, hűs borsó-menta krémmel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Fsajtizu_falatok_csilipaprikaval_hus_borso-menta_kremmel.jpg&w=1920&q=100)
Elkészítési mód
- Készítsük el a csilipaprikás sajtízű falatokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- A borsót főzzük meg, majd olívaolajjal és sóval ízesítjük. Adjuk hozzá az apróra vágott mentát. Öntsük fel szójatejjel, és turmixoljuk, amíg sima krémet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
- Tálaljuk a csilipaprikás sajtízű falatkákkal egy tányéron, kis tálba helyezve a különleges zöld mártogatóst.