Receptek

  • Deer burger

Szarvasburger marhalapockával, gombával és uborkával

Elkészítés

Forraljuk fel a húslevest és alacsony hőfokon tartsuk melegen. Kevés vajat hevítsünk egy serpenyőben. Ízesítsük borssal és sóval a marha lapockát. Miután a vaj már nem habzik, helyezzük az egész húsdarabot a serpenyőbe. Süssük a húst minden oldalán barnára majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és babérlevelet. Öntsük hozzá a levest és a vörösbort, és lassú tűzön főzzük 2-3 órát. Főzés közben pótoljuk a folyadékot. Vegyük ki az edényből a húst, vágjuk kis darabokra, majd tegyük újra az edénybe és keverjük össze a mártással. A szarvashúst egy edényben keverjük össze a kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymával, mustárral, borssal és sóval. Formázzunk 10 burgerpogácsát.  Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Egy serpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés vajat, és süssük a húspogácsák mindkét oldalát 3 percig, amíg aranybarnák lesznek. Pirítsuk a gombát ugyanabban a serpenyőben, ízesítsük borssal és sóval. Építsük fel a burgereket:     

• kenjük meg a zsemle alsó részét mustáros majonézzel                      

• tegyünk rá egy kevés rukkolát és pirított gombát

• helyezzük a meleg hamburgerhúst a rukkolára és gombára

• terítsük rá az uborkát és marhahúst

• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal

Jó étvágyat!