Szarvasburger marhalapockával, gombával és uborkával - Aviko Food Service
Szarvasburger marhalapockával, gombával és uborkával - Aviko Food Service
Elkészítés
Forraljuk fel a húslevest és alacsony hőfokon tartsuk melegen. Kevés vajat hevítsünk egy serpenyőben. Ízesítsük borssal és sóval a marha lapockát. Miután a vaj már nem habzik, helyezzük az egész húsdarabot a serpenyőbe. Süssük a húst minden oldalán barnára majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és babérlevelet. Öntsük hozzá a levest és a vörösbort, és lassú tűzön főzzük 2-3 órát. Főzés közben pótoljuk a folyadékot. Vegyük ki az edényből a húst, vágjuk kis darabokra, majd tegyük újra az edénybe és keverjük össze a mártással. A szarvashúst egy edényben keverjük össze a kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymával, mustárral, borssal és sóval. Formázzunk 10 burgerpogácsát. Készítsük el az Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint. Egy serpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés vajat, és süssük a húspogácsák mindkét oldalát 3 percig, amíg aranybarnák lesznek. Pirítsuk a gombát ugyanabban a serpenyőben, ízesítsük borssal és sóval. Építsük fel a burgereket:
• kenjük meg a zsemle alsó részét mustáros majonézzel
• tegyünk rá egy kevés rukkolát és pirított gombát
• helyezzük a meleg hamburgerhúst a rukkolára és gombára
• terítsük rá az uborkát és marhahúst
• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias burgonyahasábokkal
Jó étvágyat!
Hozzávalók
10 adag
• 600 g marhalapocka
• 1 liter húsleves
• 0,5 l vörösbor
• 1 vöröshagyma, durvára vágva
• 1 gerezd fokhagyma, hámozva és zúzva
• 1 babérlevél
• vaj
• só és bors
• 2 kg
Aviko házias burgonyahasáb
• 1 kg darált szarvashús
• 3 teáskanál kakukkfű, aprítva
• 3 teáskanál rozmaring, aprítva
• 3 gerezd fokhagyma, zúzott
• 3 teáskanál mustár
• 10 hamburgerzsemle
• 500 g gomba, darabokra vágva
• 10 uborka, szeletelve
• 500 g rukkola
• só és bors
• olívaolaj
• vaj
• mustáros majonéz
Elkészítés
Forraljuk fel a húslevest és alacsony hőfokon tartsuk melegen.
Kevés vajat hevítsünk egy serpenyőben. Ízesítsük borssal és sóval a
marha lapockát. Miután a vaj már nem habzik, helyezzük az egész
húsdarabot a serpenyőbe. Süssük a húst minden oldalán barnára majd
adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és babérlevelet. Öntsük hozzá a
levest és a vörösbort, és lassú tűzön főzzük 2-3 órát. Főzés közben
pótoljuk a folyadékot. Vegyük ki az edényből a húst, vágjuk kis
darabokra, majd tegyük újra az edénybe és keverjük össze a
mártással. A szarvashúst egy edényben keverjük össze a kakukkfűvel,
rozmaringgal, fokhagymával, mustárral, borssal és sóval. Formázzunk
10 burgerpogácsát. Készítsük el az
Aviko házias hasábburgonyát a csomagon lévő utasítás szerint.
Egy serpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olívaolajat és egy kevés
vajat, és süssük a húspogácsák mindkét oldalát 3 percig, amíg
aranybarnák lesznek. Pirítsuk a gombát ugyanabban a serpenyőben,
ízesítsük borssal és sóval. Építsük fel a
burgereket:
• kenjük meg a zsemle alsó részét mustáros
majonézzel
• tegyünk rá egy kevés rukkolát és pirított gombát
• helyezzük a meleg hamburgerhúst a rukkolára és gombára
• terítsük rá az uborkát és marhahúst
• fedjük be a zsemle tetejével és tálaljuk Aviko házias
burgonyahasábokkal
Jó étvágyat!