megpakolt_cheddar_sajtfalatok_csilipaprikaval_chili_con_carneval_es_friss_uborka_salsaval

Megpakolt Cheddar sajtfalatok csilipaprikával chili con carneval és friss uborka salsával

Hozzávalók

  • 5 db Aviko Cheddar sajtfalatok csilipaprikával
  • 100 g darált marhahús
  • 60 g zöld kaliforniai paprika
  • 60 g főtt vörösbab
  • 60 g friss vagy konzerv paradicsom
  • 30 g étcsokoládé
  • 30 g vöröshagyma
  • 30 g tejföl
  • 50 g friss uborka
  • 5 g csilipaprika
  • 60 ml olívaolaj
  • 20 ml fehérborecet
  • 2 g fokhagyma
  • 3 g őrölt római kömény
  • 3 g szárított oregánó
  • 3 g szárított chili
  • Cukor
  • Só, fekete bors és piros bors
aviko_cheddar_sajtfalatok_csilipaprikaval_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

  1. Készítsd el a csilipaprikás cheddar sajtfalatokat a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. Pirítsd meg a hagymát, a fokhagymát, a chilit, a római köményt és az oregánót olívaolajon 1 percig. Add hozzá a darált húst, és süsd barnára. Ezután keverd hozzá a meghámozott, felaprított paradicsomot, kicsit sózd, borsozd és adj hozzá egy kevés cukrot. Lefedve párold 20 percig. Keverd bele az apróra vágott paprikát, és főzd további 10 percig. Végül add hozzá a babot és a reszelt csokoládét, és főzd további 3 percig. Ha túl sűrű, önts hozzá egy kis vizet.
  3. Az uborkát és a csilipaprikát magozd ki, majd kockázd fel. Fehérborecettel, cukorral, sóval és borssal ízesítsd. Végül szórd meg piros borssal.
  4. Mélytányérra szervírozd a chili con carnet, a salsát, a tejfölt és a csilipaprikás cheddar sajtfalatokat.