mozzarella_falatkak_es_sajtfalatok_habanero_csilipaprikaval_tepett_pulykahussal

Mozzarella falatkák és sajtfalatok habanero csilipaprikával tépett pulykahússal

Hozzávalók

  • 2 db Aviko Mozzarella Bites Sajtfalatok
  • 2 db Aviko sajtfalatok habanero csilipaprikával
  • 100 g pulykamell
  • 80 g görög joghurt
  • 80 g passata
  • 60 g vöröshagyma
  • 60 g póréhagyma
  • 20 g méz
  • 10 g gránátalma
  • 50 ml olívaolaj
  • 5 ml fehér- vagy vörösborecet
  • 5 ml teriyaki szósz
  • Menta
  • Római kömény
  • Oregánó
  • Füstölt csípős paprika
  • Só és bors
mozzarella_bites_sajtfalatok_aviko_talalva food service

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

  1. Készítsd el a mozarella falatokat és a habanero sajtfalatokat a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. A pulykahúst vágd kisebb darabokra, add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és póréhagymát. Sózd, borsozd, fűszerezd római köménnyel, oregánóval és füstölt paprikával. Öntsd rá az olívaolajat és a borecetet, majd keverd össze. Tedd egy fedeles sütőtálba, és süsd 180°C-on 2,5 órán át. Sütés után két villával tépkedd szálaira, majd keverd hozzá a passatát és a teriyaki szószt.
  3. A mentát aprítsd fel, keverd össze a joghurttal és a mézzel, majd ízesítsd citromlével, sóval és borssal. Szórd meg gránátalmamagokkal.
  4. A tányéron kend el a joghurtot, helyezd rá a tépett pulykahúst, a mozarella falatokat és a habanero sajtfalatokat. Friss mentával és gránátalmával díszítsd.