Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Hogyan Vegyunk Fel Jo Sefet Mini Utmutato

Hogyan vegyünk fel jó séfet: mini útmutató

Megosztva 06/01/2023

Az éttermi ágazat hires a pörgésről és a magas teljesítményt igénylő munkakörnyezetéről. Ráadásul a vendéglátóiparban a munkarend gyakran a munkavállalók közötti éles versenyről is szól.

Megfelelően kiválasztott csapat létkérdés, amelyben mindenki ismeri a szerepét és a forgatókönyv szerint játszik, egy étterem életében kulcsfontosságú. Te tudod, hogyan találd meg a megfelelő karmestert a gasztronómiai zenekarodhoz? Olvasd el mini-útmutatónkat és megtudod, hogy válaszd ki magadnak a legjobb séfet!

Határozd meg jól az elvárásaidat!

Még az álláshirdetés feladása előtt, alaposan fel kell mérni, hogy pontosan mit várunk el a jelölttől és mit tudunk ezért számára nyújtani. Át kell gondolni az új szakács pontos szerepkörét, beleértve az étterem igényeit: szakmailag és emberileg egyaránt.

Vázold fel előzetesen, hogy mit vársz el az ideális jelölttől!

Még ha finom ételeket is tud főzni, még nem biztos, hogy jártas a konyha vezetésében is. Az interjú alatt feltett kérdéseknek rá kell világítania arra, hogy a jelölt képes lenne-e boldogulni és megfelelően kezelni a helyzeteket a konyha mindennapjaiban.

● Higgadtság

Vannak napok, amikor nem megy minden flottul a vendéglátás világában. Sőt, előfordul, hogy a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből. Na ezekben a helyzetekben kulcs fontosságú a séf reakciója, ugyanis ez garantáltan hatással lesz a csapatra. Ha ő képes hideg fejjel kezelni a legforróbb helyzeteket, az biztosítja, hogy a munka zökkenőmentesen menjen.

● Képesség a személyzet fejlesztésére

Egy magasan képzett séf képes arra, hogy átadja a tudását. Neki tökéletesen kell tudnia használni a konyhában lévő összes berendezést, és képesnek kell lennie arra, hogy megtanítsa az új alkalmazottakat is a készülékek megfelelő használatára.

● A minőség mindenek felett

A séf az, aki meghatározza az étterem konyhájában az elvárásokat. Érdemes olyan személyt keresni, aki a legjobb ételek felszolgálására összpontosít. Ha az ételek nem megfelelően vannak elkészítve, a vendégek csalódottan fognak távozni, függetlenül attól, hogy milyen az étterem atmoszférája.

● A siker a részletekben rejlik

A séf számos területért felelős, mely a vállalkozás sikerét garantálja. Ő állítja össze a szezonális ajánlatokat, és szerepe van a menü kialakításában, amihez a rendelést és a készleteket is megfelelően kell igazítania.

● Nézőpontok a konyhában

Ha a jelölt jó hírű szakácsiskolában végzett, és már évek óta a szakmában dolgozik, az nagyszerű! Ezután már csak azt kell megvizsgálni, hogy ez passzol e a konyha filozófiájához, ugyanis mindez az eredményes együttműködés kulcsa.

● Sokoldalú személyiség

A szakácsnak valóban mindenhez értőnek kell lennie. Ahhoz, hogy a vállalkozás zökkenőmentesen működjön, a séfnek jól kell alkalmaznia szakmai, vezetői és emberi készségeit. A jelölt esetleges hiányosságai ugyanis ezeken a területeken gyorsan kiütköznek.

Kérdések a jelölthöz

Most, hogy már tiszta, milyen tulajdonságokat kell keresni jövőbeli szakácsodban, vegyük át miket érdemes megtudni a jelöltről az interjú során.

A főszakács jóval több, mint egy állás

Mielőtt felvennénk az ideális jelöltet érdemes megismerni a motivációját, ambícióját és valódi értékeit. Ez segít eldönteni, hogy passzol e a személyisége az étterem jövőképéhez.

1. "Miért ebbe az étterembe pályázott?" Meg kell tudni, hogy miért ide jelentkezett és miért nem egy másikba. Érdemes kideríteni, hogy csak egy állásra van gyorsan szüksége, vagy volt más motívációja is (pl. az étterem profilja). Érdemes figyelni azokra a részletekre, amelyeket a jelölt kiemel, és amelyeket szándékosan elkerül.

2. "Milyen tervei vannak a további fejlődésre?" Meg kell tudni, hogy mik a jelölt céljai szakmai fejlődését illetően, és hogyan kívánja ebbe beilleszteni az étterem előremenetelét. Így könnyedén körvonalazódik, hogy a jelölt ambíciói és tervei egybeesnek-e az étterem céljaival. Ebből az is kiderül majd, hogy a jelölt rendelkezik e azzal az elkötelezettséggel, amit ez a szakma megkövetel.

3. "Milyen elképzelése van az étterem vezetéséről?" A vendéglátás a csapatmunkáról szól. A kölcsönös tisztelet és az egyértelmű kommunikáció elengedhetetlen a hatékony csapatmunkához. Érdemes kideríteni, hogy a jelölt ennek tudatában van-e.

Menedzseri készségek

A séf egy olyan vezető, aki egy nagy csapatot képes irányítani: junior szakácsokat és szakácsokat, a mester szakácsot, a pincéreket stb. Ahhoz, hogy hatékonnyá tegye beosztottai munkáját, jó szervezőkészségre és erős kommunikációs érzékre van szüksége.

4. "Hogyan határozná meg saját vezetési stílusát?" A személyzet vezetése kulcsfontosságú egy étterem zavartalan működéséhez, legyen szó akár tervezésről, döntéshozatalról vagy a csapat motiválásáról. Ellenőrizni kell, hogy a jelölt képes-e helyesen kiosztani és delegálni a feladatokat az alkalmazottak számára.

5. "Hogyan tud együttműködni az étterem vezetőjével?" A séf összekötő kapocsként működik a konyha és a külvilág között. Kérdezd meg a jelölted, hogyan viszonyul a menedzserhez, illetve a főpincérhez. Hogyan működik ez nála a gyakorlatban?

6.  "Milyen tulajdonságokat értékel azokban az emberekben, akiket ő maga alkalmaz?" Ahhoz, hogy a csapat hatékonyan tudjon dolgozni, tagjait hasonló értékeknek kell vezérelniük. Derítsd ki, hogy a jelöltnek van-e elképzelése arról, hogyan választaná ki munkatársait a csapatába.

Szakmai készségek

A vendéglátás művészetét nem lehet improvizálni. Ahhoz, hogy a séf uralni tudja az éttermet, a szervezéssel is tisztában kell lennie. Ezenkívül jól kell ismernie a kulináris konyhaművészetet is, hogy kielégíthesse a vendégek igényeit.

7. "Milyen típusú konyhát sajátított már el?"

A vendéglátóiparban számos olyan speciális technika létezik, amelyeket a séfnek ismernie kell és a kínált ételeihez kell igazítania. Felelős a csapat képzéséért is, és gondoskodik arról, hogy a konyha a T. elv szerint legyen berendezve.

8. "Hogyan vágná fel a sült csirkét?"

Ez a kérdés túlságosan egyszerűnek tűnik, de valójában nem a csirkéről, vagy ami azt illeti, az étlapon szereplő bármely más ételről szól. A kérdés az, hogy a beszélgetőpartner tud-e alkalmazni bármilyen technikát, amit a felszolgálás megkövetel. Így megtudhatjuk, hogy képes-e egyértelműen lekommunikálni munkamódszereit a csapata felé.

Kulináris múlt és tudás

A konyha titkainak ismerete mellett a séfjének ismernie kell a konyhaművészet történetét, annak örökségével és hagyományaival együtt.

9. "Mi az a Boeuf Bourguignon?"

 ... vagy bármilyen más étel, ami eszedbe jut. A kérdés lényege annak ellenőrzése, hogy a jelölt ismeri-e a kulináris ételeket és azok eredetét. Így könnyedén kideríthető, hogy tájékozódott e az étterem étlapja felől és hogy megtalálná-e a helyét az új vendéglátóipari királyságban.

10. "Mely éttermeket találja lenyűgözőnek?"

Ezzel a kérdéssel megtudhatjuk, hogy a jelöltünk milyen szinten ismeri a vendéglátás világát. Azt is megtudhatjuk közban, hogy milyen séfek inspirálják őt, és miért.

Most már egy egész sor kérdésed van a pályázók megismeréséhez. Válaszd ki azokat, akik illenek illenek az éttermedhez és máris hívhatod telefonon a jelölteket!

Források:

https://blog.zenchef.fr/comment-recruter-extra-restauration/

https://www.benady-conseils.com/5-conseils-recruter-en-restauration/

https://www.webstaurantstore.com/article/119/how-to-hire-a-chef.html

https://www.thrillist.com/eat/nation/anthony-bourdain-why-chefs-drink-marc-maron-wtf-podcast