kulonleges-hamburgerek-nyaresti-gasztro-kalandoroknak

Különleges hamburgerek nyáresti gasztro kalandoroknak

A hamburgerek világa szinte végtelen lehetőségeket rejt magában, főleg, ha kicsit kilépünk a hagyományos keretek közül. Az alábbiakban négy különleges hamburgert mutatunk be, amelyeket izgalmas Aviko köretekkel és hozzájuk illő mártogatósokkal kombinálunk. Ezek a fogások garantáltan feldobják az étlapodat és feledhetetlenné teszik a nyári vacsorákat!  

 

Bárányburger hullámos burgonyahasábokkal és mentás joghurtos mártogatóssal 

A bárányburger különleges ízvilágát a római kömény, a koriander és a friss petrezselyem adja, amelyek tökéletesen passzolnak a bárány karakteres aromájához. Ehhez a burgerhez az Aviko hullámos burgonyahasábokat választjuk, melynek fokhagymás-zöldfűszeres bevonata garantáltan rabul ejti vendégeid szívét. A mártogatós pedig egy könnyed mentás joghurtos szósz, amely frissítő ízével tökéletesen passzol a bárány és a fűszeres burgonyahasábok párosához. Egy friss, citrusos, könnyed IPA jó választás a bárány mellé. 

Camembert burger héjas csónakburgonyával és áfonyás-chilis mártogatóssal 

A camembert burger egy igazán gazdag és krémes élmény, amely a sajtimádók álma. A lágy, olvadós Camembert sajt remekül kiegészíti a burgert, amit Aviko héjas csónakburgonyával tálalunk, hogy a ropogós textúra és a rusztikus ízvilág is megjelenjen a tányéron. A hozzá illő áfonyás-chilis mártogatós egyszerre édes és pikáns, amely tökéletesen kiegészíti a sajt krémességét és a burgonya ropogósságát. A csónakburgonyában az a pláne, hogy a szószból is szinte bármennyit elbír, de az olvadós Camembert sajtot is mind egy cseppig össze lehet vele tunkolni a tányérról. Ehhez a fogáshoz egy könnyű rozét, esetleg abból készített fröccsöt ajánlunk. 

Polipburger édesburgonya hasábokkal és fokhagymás-citromos aiolival 

A polipburger talán szokatlan választás, de egy igazi nagyágyú a gasztronómiai kalandorok számára. A polipot először lassan puhára főzzük, majd grillen pirítjuk, hogy ropogós külsőt kapjon. Mellé az Aviko édesburgonya hasábokat kínáljuk, amelyek ropogós bevonattal érkeznek, és tökéletesen passzolnak a polip tengeriesen édeskés ízéhez. A mártogatós egy fokhagymás-citromos aioli, ami egyszerre krémes és frissítő, és remekül kiemeli a burger és az édesburgonya aromáját. Ez a kombináció biztosan elrabolja a vendégek szívét, pláne, kínálsz mellé egy fűszeres, de letisztult gin-tonik koktélt. 

Szarvasburger steakhouse hasábburgonyával és mustáros-cseresznyés mártogatóssal 

A szarvasburger egy igazán vad fogás, amelynek összetett ízvilága azonnal magával ragad. A vadhúst kellően szaftosra sütjük, hogy még véletlenül se legyen száraz az összhatás. Kombinálhatjuk zölddióval, szederrel és kukoricával is. Ehhez az intenzív burgerhez az Aviko steakhouse hasábburgonya egy elegáns választás: rusztikus formája és külleme jól passzol a szarvas méltóságteljes, mégis vad eleganciájához. A mártogatós egy mustáros-cseresznyés szósz, ami egyszerre édes, pikáns és savanykás, így új szintre emeli a szarvas ízét. Ez a párosítás egy igazi gourmet élmény minden falatban, pláne, ha azt egy merlot-val vagy syrah-hal is leöblíthetik vendégeink.