
Tagliata-stílusú loaded fries
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 600 g Aviko Wavy Blends Hullámos burgonyahasábok ropogós, fokhagymás-zöldfűszeres bevonattal
- 250 g zöldbab
- 25 g rukkola
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál kapribogyó
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- 4 szűzpecsenye steak (szobahőmérsékleten)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 g félig szárított paradicsom
- 50 g parmezán sajt forgács

Elkészítés
Elkészítési idő: 25 perc
- Készítsd el a hasábburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint.
- Tisztítsd meg a zöldbabot. Forrald sós vízben 4 percig, amíg roppanós marad.
- Vágd durvára a rukkolát. Reszeld le a fokhagymát, és aprítsd fel a kapribogyót. Keverd össze a fokhagymát és a kaprit az extra szűz olívaolajjal. Add hozzá a balzsamecetet, keverd bele a rukkolát, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
- Melegítsd fel a grill serpenyőt. Töröld szárazra a szűzpecsenyéket papírtörlővel. Kenj olívaolajat mindkét oldalára, és sózd, borsozd.
- Grillezd a szűzpecsenyéket magas hőmérsékleten 1 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak, és belül rózsaszínűek maradnak. Hagyd pihenni a húst alufóliába csomagolva 5 percig.
- Tedd a sült krumplit egy tálra vagy 4 kisebb tányérra. Vágd fel a szűzpecsenyét szeletekre, és helyezd a sült krumpli tetejére. A tetejére önts a rukkolás szószból, végül tegyél rá paradicsomot és parmezán forgácsot.