
BBQ tépett csirkés loaded fries
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 600g Aviko Wavy Blends Hullámos burgonyahasábok ropogós, paprikás-fűszeres bevonattal
- 2 db narancs
- 1 teáskanál curry
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 db csirkecomb
- 1 kis hagyma
- 1/2 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 200 ml ketchup
- 250 g koktélparadicsom
- 1 db lilahagyma
- 2 evőkanál snidling
- 100 ml tejszín
- 75 g reszelt cheddar sajt
- 3 evőkanál majonéz

Elkészítés
Előkészítés: 50 perc
Sütés: 3 óra
- Melegítsd elő a sütőt 120 ºC-ra. Tisztítsd meg a narancsokat, és reszeld le a héját, majd facsard ki a levét. Add hozzá a curryt és az oregánót. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Helyezd a csirkecombokat egymás mellé egy tepsire. Öntsd rá a narancsos keveréket. Fedd le az edényt alufóliával, majd tegyél rá egy második réteg alufóliát is, hogy a gőz ne tudjon távozni.
- Süsd a csirkecombokat lefedve a előmelegített sütőben körülbelül 3 órán keresztül.
- Közben készítsd el a BBQ szószt. A hagymát reszeld le durvára, majd keverd össze a borecettel, a cukorral, a pirospaprikával (vagy ízlés szerint több paprikával) és a ketchuppal.
- Miután a csirke kisült és lehűlt, távolítsd el a bőrét, és két villával tépkedd szét a húst, majd keverd össze a tepsiben lévő szafttal.
- Készítsd el a hasábburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint. Egy serpenyőben hevítsd fel a csirkehúst a BBQ szósz felével. A paradicsomokat vágd negyedekre, a lilahagymát félkarikákra, a snidlinget pedig apróra.
- Egy lábasban melegítsd fel a tejszínt. Add hozzá a sajtot, és hagyd, hogy a meleg tejszínben simára olvadjon.
- A sült krumplit tedd egy tálra vagy 4 kisebb tányérra. Rakd rá a tépett csirkét, a paradicsomot és a lilahagymát. Öntsd rá a maradék BBQ szószt, majd a sajtos tejszínt.
- Szórd meg snidlinggel, és tálald majonézzel.