
Krémes ricottás-zöldséges loaded fries
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 600 g Aviko Wavy Blends Hullámos burgonyahasábok ropogós, fokhagymás-zöldfűszeres bevonattal
- 1 evőkanál fenyőmag
- 400 g zöld spárga
- 1 db cukkini
- 3 evőkanál olívaolaj
- 250 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 250 g ricotta
- 100 g félig szárított paradicsom
- 25 g parmezán sajt
- 3 ág friss bazsalikom

Elkészítés
Elkészítési idő: 20 perc
- Készítsd el a hasábburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint.
- Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot, amíg aranybarnára nem sül, majd tedd egy tányérra.
- Vágd le a spárga fás végeit, és vágd 4 cm-es darabokra. A cukkinit kockázd fel.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. Süsd a spárgát és a zöldborsót 4 percig. Add hozzá a cukkinit, és süsd még 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még enyhén roppanósak maradnak. Sózd és borsozd ízlés szerint.
- A ricottát egy botmixer segítségével verd fel 1 percig, amíg krémes nem lesz.
- Tedd a sült krumplit 4 kisebb tányérra vagy egy nagy tálra. Rakd rá a zöldségeket és a paradicsomokat. A ricottából kanalazz egy-egy adaggal a tetejére.
- Szórd meg parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel.