
Paprikás mártogatós
Hozzávalók
- 600 g Aviko csónakburgonya
- 3 sült paprika (üvegből)
- mogyoróhagyma
- kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- Bors és só

Elkészítés
- A mogyoróhagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
- Az összes hozzávalót (paprikát, mogyoróhagymát, fokhagymát, sót és borsot) a turmixgépbe helyezzük, majd simára keverjük. Ha szeretnénk, hagyhatunk néhány kis paprikadarabot, hogy a mártogatósban érezhetőek legyenek.
- Sóval és borssal ízesítjük, és egy tálba öntjük.
- Készítsük el a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és tálaljuk a mártással.
Tipp: Szórjuk meg a mártogatóst durvára vágott friss petrezselyemzölddel, hogy még ízletesebb legyen.