paprikas-martogatos

Paprikás mártogatós

Hozzávalók 

  • 600 g Aviko csónakburgonya
  • 3 sült paprika (üvegből)
  • mogyoróhagyma
  • kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bors és só
paprikas-martogatos

Elkészítés 

  1. A mogyoróhagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót (paprikát, mogyoróhagymát, fokhagymát, sót és borsot) a turmixgépbe helyezzük, majd simára keverjük. Ha szeretnénk, hagyhatunk néhány kis paprikadarabot, hogy a mártogatósban érezhetőek legyenek.
  3. Sóval és borssal ízesítjük, és egy tálba öntjük.
  4. Készítsük el a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és tálaljuk a mártással.

Tipp: Szórjuk meg a mártogatóst durvára vágott friss petrezselyemzölddel, hogy még ízletesebb legyen.