
Jalapeño mártogatós
Hozzávalók
- 600 g Aviko csónakburgonya
- 1 db mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 75 g jalapeño paprikakarikák (lecsöpögtetve, üvegből)
- 2 teáskanál kapribogyó
- 5 szál petrezselyem
- 3 kanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál limelé
- Botmixer

Elkészítés
- Durvára vágjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát.
- A paprikát a mogyoróhagymával, a fokhagymával, a kapribogyóval és a petrezselyemmel együtt a darálóba tesszük. Hozzáadunk olívaolajat és limelevet.
- Az egészet durva mártogatóssá daráljuk. Ízesítjük sóval és ha szükséges, további limelevet adunk hozzá. Végül beledobjuk a jalapeñót a tálba.
- Készítsük el a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és tálaljuk a mártogatóssal.
Javaslat: Az enyhébb íz eléréséhez a jalapeño felét zöldpaprikával helyettesíthetjük.