jalapeno-martogatos

Jalapeño mártogatós

Hozzávalók 

  • 600 g Aviko csónakburgonya
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 75 g jalapeño paprikakarikák (lecsöpögtetve, üvegből)
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 5 szál petrezselyem
  • 3 kanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál limelé
  • Botmixer
jalapeno-martogatos

Elkészítés 

  1. Durvára vágjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát.
  2. A paprikát a mogyoróhagymával, a fokhagymával, a kapribogyóval és a petrezselyemmel együtt a darálóba tesszük. Hozzáadunk olívaolajat és limelevet.
  3. Az egészet durva mártogatóssá daráljuk. Ízesítjük sóval és ha szükséges, további limelevet adunk hozzá. Végül beledobjuk a jalapeñót a tálba.
  4. Készítsük el a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és tálaljuk a mártogatóssal.

Javaslat: Az enyhébb íz eléréséhez a jalapeño felét zöldpaprikával helyettesíthetjük.