millio-dollaros-dip

Millió dolláros dip

Hozzávalók 

  • 600 g Aviko csónakburgonya
  • 2 evőkanál mandula
  • 75 g bacon csíkok
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 újhagyma
  • 1 evőkanál crème fraîche
  • 3 evőkanál majonéz
  • 50 g reszelt cheddar sajt
millio-dollaros-dip

Elkészítés 

  1. Egy serpenyőben felmelegítünk ½ evőkanál olívaolajat, majd a mandulát 3 percig pirítjuk, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Ha kész, kivesszük a serpenyőből, és egy tányérra tesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben felmelegítünk még ½ evőkanál olívaolajat, és a bacon csíkokat 4-5 percig sütjük, amíg ropogósak nem lesznek. Ezután kivesszük őket a serpenyőből, és konyhai papíron lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A friss újhagymát apró karikákra vágjuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a crème fraîche-t a majonézzel. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a bacon csíkokat, a pirított mandulát és az apróra vágott újhagymát. Óvatosan összekeverjük.
  5. Sóval és borssal ízesítjük, majd az elkészült millió dolláros mártogatóst egy tálba öntjük.
  6. Elkészítjük a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és, a friss mártogatós mellett tálaljuk.