
Millió dolláros dip
Hozzávalók
- 600 g Aviko csónakburgonya
- 2 evőkanál mandula
- 75 g bacon csíkok
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 újhagyma
- 1 evőkanál crème fraîche
- 3 evőkanál majonéz
- 50 g reszelt cheddar sajt

Elkészítés
- Egy serpenyőben felmelegítünk ½ evőkanál olívaolajat, majd a mandulát 3 percig pirítjuk, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Ha kész, kivesszük a serpenyőből, és egy tányérra tesszük.
- Ugyanebben a serpenyőben felmelegítünk még ½ evőkanál olívaolajat, és a bacon csíkokat 4-5 percig sütjük, amíg ropogósak nem lesznek. Ezután kivesszük őket a serpenyőből, és konyhai papíron lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A friss újhagymát apró karikákra vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a crème fraîche-t a majonézzel. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a bacon csíkokat, a pirított mandulát és az apróra vágott újhagymát. Óvatosan összekeverjük.
- Sóval és borssal ízesítjük, majd az elkészült millió dolláros mártogatóst egy tálba öntjük.
- Elkészítjük a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és, a friss mártogatós mellett tálaljuk.