
Mediterrán ízvilág
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 16 db Aviko Mozzarella sajtfalat
- 8 szelet prosciutto
- 1 kis sárgadinnye (vagy mézdinnye), gömbökre formázva
- 16 db Red Drop paprika (enyhe vagy csípős)
- Egy marék friss bazsalikomlevél
- 50 g rukkola
- 2 evőkanál balzsamecetkrém
- 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés
Prosciutto-kosárkák:
- Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra.
- Egy muffin forma mélyedéseibe tegyél egy-egy szelet prosciutto-t.
- Süsd 1 órán át, amíg ropogós nem lesz.
- Hagyd kihűlni, mielőtt kiveszed a formából.
Mozzarella sajtfalatok:
- Készítsd el a mozzarellás sajtfalatokat a csomagoláson található ajánlás szerint.
- Hagyd kissé hűlni.
Dinnye elkészítése:
Formázz kis gömböket a dinnyéből.
Tálalás:
- Tegyél néhány rukkola- és bazsalikomlevelet a prosciutto kosarak aljára.
- Rakj bele 2 dinnye golyót, 2 Red Drop paprikát és 2 mozzarella falatkát.
- Locsold meg balzsamecetkrémmel és olívaolajjal.
Séf tippje
Elegáns falat partykra, ünnepekre. Kínáld száraz fehérborral vagy proseccoval.