Készítsd el a mozzarella sajtrudakat a csomagoláson található utasítás szerint, majd tekerd be őket bazsalikomlevelekkel és pármai sonkával.
A padlizsánt vágd nagyobb kockákra, sózd be, és hagyd állni 30 percig. Itasd le papírtörlővel, majd süsd meg olívaolajon. Egy másik serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát, kaliforniai paprikát és zellert. Majd add hozzá a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és párold 15 percig. Ezután keverd bele a sült padlizsánt, az aszalt áfonyát, az olajbogyót, a kapribogyót, egy kevés cukrot és a fehérborecetet. Ízesítsd sóval és borssal.
A póréhagymát vékony csíkokra vágva bő olajban süsd aranybarnára, majd itasd le egy papírtörlőn.
Tálald a mozzarella sajtrudakat a főtt padlizsánsalátával és szórd meg ropogós póréhagymával.