
Churros füstölt lazaccal és krémes feltéttel
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 8 db Aviko Churros
- 100 g krémsajt
- 100 g kecskesajt (chèvre)
- 1 teáskanál reszelt torma (ízlés szerint)
- Csipet fekete bors
- 1 evőkanál friss kapor, aprítva
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g hidegen füstölt lazac, vékonyra szeletelve
- 50 g fekete kaviár (opcionális)
Díszítéshez:
- Vékony póréhagyma szeletek
- Olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- Extra citromhéj (opcionális)

Elkészítés
A churros:
- Süsd meg a churrosokat a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint.
- Hagyd kissé kihűlni, hogy ropogós maradjon a feltét alatt.
A krém:
- Keverd össze, majd simára a krémsajtot és a kecskesajtot.
- Add hozzá a tormát, a borsot, a kaprot és a citromhéjat. Fűszerezd ízlés szerint.
Tálalás:
- Kend meg a churrosokat a krémsajtos krémmel.
- Helyezz rájuk egy szelet füstölt lazacot.
- Tegyél kaviárt a tetejére.
Díszítés:
- Szórd meg póréhagyma szeletekkel, önts rá kevés olívaolajat és hintsd meg metélőhagymával.
- Adj hozzá extra citromhéjat.
Séf tippje
Elegáns előétel egy különleges alkalomra. Pezsgővel vagy citromos szódával ajánlott.