churros_fustolt_lazaccal_es_kremes_feltettel

Churros füstölt lazaccal és krémes feltéttel

Hozzávalók

Adag: 4 főre

  • 8 db Aviko Churros
  • 100 g krémsajt
  • 100 g kecskesajt (chèvre)
  • 1 teáskanál reszelt torma (ízlés szerint)
  • Csipet fekete bors
  • 1 evőkanál friss kapor, aprítva
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g hidegen füstölt lazac, vékonyra szeletelve
  • 50 g fekete kaviár (opcionális)

 

Díszítéshez:

  • Vékony póréhagyma szeletek
  • Olívaolaj 
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • Extra citromhéj (opcionális)
churros_fustolt_lazaccal_es_kremes_feltettel

Elkészítés

A churros:

  1. Süsd meg a churrosokat a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint.
  2. Hagyd kissé kihűlni, hogy ropogós maradjon a feltét alatt.

A krém:

  1. Keverd össze, majd simára a krémsajtot és a kecskesajtot.
  2. Add hozzá a tormát, a borsot, a kaprot és a citromhéjat. Fűszerezd ízlés szerint.

 

Tálalás:

  1. Kend meg a churrosokat a krémsajtos krémmel.
  2. Helyezz rájuk egy szelet füstölt lazacot.
  3. Tegyél kaviárt a tetejére.

 

Díszítés:

  1. Szórd meg póréhagyma szeletekkel, önts rá kevés olívaolajat és hintsd meg metélőhagymával.
  2. Adj hozzá extra citromhéjat.

Séf tippje

Elegáns előétel egy különleges alkalomra. Pezsgővel vagy citromos szódával ajánlott.

aviko_churros_-_spanyol_csurgatott_fank_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek