
Loaded fries avokádóval, marhahússal és kimchivel
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 600 g Aviko Wavy Blends Hullámos burgonyahasábok ropogós, fokhagymás-zöldfűszeres bevonattal
- 250 g gomba
- 1 db nori lap
- 300 g kimchi (hidegen)
- 3 evőkanál (japán) majonéz
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1-2 teáskanál limelé
- 4 db steak
- 2 evőkanál olaj
- 1 avokádó
- 2 evőkanál pirított hagyma
- 2 teáskanál furikake (japán rizsfűszer)
- 2-3 ág friss menta vagy koriander

ELKÉSZÍTÉS
- Tisztítsd meg a gombát, és vágd négybe. A nori lapot vágd fel vagy szeleteld csíkokra.
- Turmixolj össze 1 evőkanál kimchit a majonézzel. Add hozzá a szezámolajat, majd ízesítsd a lime levével.
- Készítsd el a hasábburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint.
- Hevíts olajat egy serpenyőben. A steakeket töröld szárazra papírtörlővel, sózd és borsozd. Oldalanként 1-2 percig süsd, míg kívül barna, belül pedig rózsaszín vagy ízlésed szerint átsült lesz.
- A húst pihentesd 5 percig alufóliába csomagolva. Közben a gombát süsd 5 percig, míg meg nem barnul és meg nem puhul. Az avokádót kockázd fel.
- A steaket szeleteld fel. A hasábburgonyát tedd egy nagy tálra vagy 4 kisebb tányérra.
- Tedd rá a steaket, a gombát, a maradék kimchit és az avokádót.
- Szórd meg a tetejét a nori csíkokkal, a pirított hagymával és a japán rizsfűszerrel.
- Díszítsd mentalevelekkel vagy korianderrel.