Csirkemellfilé ricotta sajttal és pestos burgonyával - Aviko Food Service
Csirkemellfilé ricotta sajttal és pestos burgonyával - Aviko Food Service
Elkészítés
Ricotta sajthoz hozzáadunk olasz kaprot, szárított paradicsomot, diót, tojássárgáját és bazsalikomot, és az egészet sóval és borssal ízesítjük. A csirkemellfilét 10 adagra osztjuk, mindegyikre sajtos keveréket halmozunk és 185°C-os sütőben 15-20 percig sütjük. A burgonyát összekeverjük pestoval, mézzel és olívával, tengeri sóval és borssal ízesítjük és az így elkészített pácban legalább 30 percig állni hagyjuk. A burgonyát tepsibe tesszük és 185°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
Elkészítési tipp
Az étel vegetáriánus változatban is készíthető úgy, hogy a csirkemellfilé helyett egy (kb. 1 cm-es vastagságú) szelet cukkinit vagy padlizsánt használunk.
Hozzávalók
-
Friss burgonya 20/30 1,5 kg
- zöld pesto 350 g
- méz 10 g
- ricotta sajt 400 g
- finomra vágott olasz kapor 125 g
- kockára vágott szárított paradicsom 100 g
- összevágott dió 250 g
- tojássárgája 100 g
- friss bazsalikom 10 g
- csirkemellfilé 1,5 kg
Elkészítés
Ricotta sajthoz hozzáadunk olasz kaprot, szárított paradicsomot,
diót, tojássárgáját és bazsalikomot, és az egészet sóval és borssal
ízesítjük. A csirkemellfilét 10 adagra osztjuk, mindegyikre
sajtos keveréket halmozunk és 185°C-os sütőben 15-20 percig sütjük.
A burgonyát összekeverjük pestoval, mézzel és olívával, tengeri
sóval és borssal ízesítjük és az így elkészített pácban legalább 30
percig állni hagyjuk. A burgonyát tepsibe tesszük és 185°C-os
sütőben kb. 20 percig sütjük.
Elkészítési tipp
Az étel vegetáriánus változatban is készíthető úgy, hogy a
csirkemellfilé helyett egy (kb. 1 cm-es vastagságú) szelet cukkinit
vagy padlizsánt használunk.