Receptek

  • Csirkemellfilé ricotta sajttal és pestos burgonyával

Csirkemellfilé ricotta sajttal és pestos burgonyával

Elkészítés

Ricotta sajthoz hozzáadunk olasz kaprot, szárított paradicsomot, diót, tojássárgáját és bazsalikomot, és az egészet sóval és borssal ízesítjük.  A csirkemellfilét 10 adagra osztjuk, mindegyikre sajtos keveréket halmozunk és 185°C-os sütőben 15-20 percig sütjük. A burgonyát összekeverjük pestoval, mézzel és olívával, tengeri sóval és borssal ízesítjük és az így elkészített pácban legalább 30 percig állni hagyjuk. A burgonyát tepsibe tesszük és 185°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

Elkészítési tipp

Az étel vegetáriánus változatban is készíthető úgy, hogy a csirkemellfilé helyett egy (kb. 1 cm-es vastagságú) szelet cukkinit vagy padlizsánt használunk.