Sós "pavlova" grillezett zöldségekkel

Sós "pavlova" grillezett zöldségekkel

Hozzávalók 

4 adaghoz

  • 750 g Aviko házias burgonyapüré
  • 25 g parmezán (darab)
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 tojásfehérje
  • 1 cukkini
  • 2 lilahagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zöld pesto
  • 1 marék sima levelű petrezselyem, bazsalikom és/vagy metélőhagyma
Sós "pavlova" grillezett zöldségekkel

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 120 °C-ra. Reszeld le a parmezánt, majd keverd össze a kukoricaliszttel és a házias burgonyapürével.
  2. Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá 1 teáskanál sóval. Keverd a felvert tojásfehérjét 3 részletben a burgonyapürébe. Rajzolj egy 24 cm átmérőjű kört a sütőpapírra. Kanállal tedd a burgonyapürét a körre, majd habzsákkal vagy kanállal tegyél rá kis csúcsokat a burgonyapüréből.
  3. Süsd a burgonyapüré "pavlová"t az előmelegített sütőben 1 órán át, amíg kívülről barna és ropogós, belülről pedig puha és krémes lesz.
  4. Vágd a cukkinit félhold alakúra, a lilahagymát 1 cm-es cikkekre, a kaliforniai paprikát pedig csíkokra. Keverd össze a zöldségeket az olívaolajjal, majd ízesítsd sóval és borssal.
  5. Melegítsd fel a grillserpenyőt. Grillezd a zöldségeket magas lángon 2 adagban, amíg szép grillnyomok keletkeznek rajtuk, és 5 perc után roppanósak lesznek. Kanalazd őket egy tányérra.
  6. Hagyd pihenni a pavlovát 10 percig a kikapcsolt sütőben, résnyire nyitott ajtóval. Ezután tegyél egy tányért a pavlova tetejére, és fordítsd fejjel lefelé. Ezt követően óvatosan húzd le a sütőpapírt a pavlova aljáról, majd fordítsd vissza egy tálalóedényre.
  7. Kanalazd a zöld pestót a pavlova tetejére. Terítsd rá a grillezett zöldségeket, sózd és borsozd ízlés szerint, végül pedig díszítsd friss zöldfűszerekkel.
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek