
Sós "pavlova" grillezett zöldségekkel
Hozzávalók
4 adaghoz
- 750 g Aviko házias burgonyapüré
- 25 g parmezán (darab)
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 3 tojásfehérje
- 1 cukkini
- 2 lilahagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál zöld pesto
- 1 marék sima levelű petrezselyem, bazsalikom és/vagy metélőhagyma

Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 120 °C-ra. Reszeld le a parmezánt, majd keverd össze a kukoricaliszttel és a házias burgonyapürével.
- Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá 1 teáskanál sóval. Keverd a felvert tojásfehérjét 3 részletben a burgonyapürébe. Rajzolj egy 24 cm átmérőjű kört a sütőpapírra. Kanállal tedd a burgonyapürét a körre, majd habzsákkal vagy kanállal tegyél rá kis csúcsokat a burgonyapüréből.
- Süsd a burgonyapüré "pavlová"t az előmelegített sütőben 1 órán át, amíg kívülről barna és ropogós, belülről pedig puha és krémes lesz.
- Vágd a cukkinit félhold alakúra, a lilahagymát 1 cm-es cikkekre, a kaliforniai paprikát pedig csíkokra. Keverd össze a zöldségeket az olívaolajjal, majd ízesítsd sóval és borssal.
- Melegítsd fel a grillserpenyőt. Grillezd a zöldségeket magas lángon 2 adagban, amíg szép grillnyomok keletkeznek rajtuk, és 5 perc után roppanósak lesznek. Kanalazd őket egy tányérra.
- Hagyd pihenni a pavlovát 10 percig a kikapcsolt sütőben, résnyire nyitott ajtóval. Ezután tegyél egy tányért a pavlova tetejére, és fordítsd fejjel lefelé. Ezt követően óvatosan húzd le a sütőpapírt a pavlova aljáról, majd fordítsd vissza egy tálalóedényre.
- Kanalazd a zöld pestót a pavlova tetejére. Terítsd rá a grillezett zöldségeket, sózd és borsozd ízlés szerint, végül pedig díszítsd friss zöldfűszerekkel.

