csinos-kis-csemege

CSINOS KIS CSEMEGE

HOZZÁVALÓK

AVIKO

6 db Plant-based Cheezz Onion Rings Sajtízű karikák vöröshagymával
6 db Chili Cheddar Black Nuggets Cheddar sajtfalatok csilipaprikával fekete bundában
6 db Plant-based Chicken Pops Csirkehúsízű falatkák
300 g Sweet Potato Fries Édesburgonya hasábok

EGYÉB

1 adag tatárbifsztek
1 adag pirítós kovászos kenyérből*
50 g nyers sonka
75 g (tanyasi) pástétom
100 g brie sajt
1 db hűtött mini quiche
2 db friss füge
50 g csemege uborka

MÁRTÁSOK

50 g szarvasgombás majonéz
1 adag fügecsatni*
1 adag tárkonykrém*

csinos-kis-csemege

*TATÁRBIFSZTEK - 4 ADAG

Vágjunk 500 g bélszínt apró, 3 mm-nél nem nagyobb kockákra.

Az öntethez keverjünk össze 2 tojássárgáját 1 teáskanál finom mustárral. Adjunk hozzá habverővel 6 evőkanál extra szűz olívaolajat. Kanalazzunk bele 1 kisebb, apróra vágott mogyoróhagymát, 1 apróra vágott (édes) kovászos uborkát, 2 teáskanál durvára vágott kapribogyót és 1 szál apróra vágott petrezselymet. 
Tartsuk az öntetet és a tatárbifszteket lefedve a hűtőben. Közvetlenül tálalás előtt öntsük az öntetet a tatárbifsztekre és ízesítsük sóval és borssal.

*PIRÍTÓS KOVÁSZOS KENYÉRBŐL - 4 ADAG

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vágjunk vékony szeleteket a kovászos bagettből és tegyük őket egy tepsibe. Hintsük meg a szeleteket egy kevéske olívaolajjal.

Pirítsuk a kenyeret 8 percig az előmelegített sütőben, amíg aranybarna és ropogós lesz. Tartsuk a pirítóst légmentes tárolóedényben.

* FÜGECSATNI - 4 ADAG

Vágjunk 500 g friss fügét és 100 g aszalt fügét és szilvát apró darabokra.

Forraljuk fel a fügét és az aszalt fügét vagy szilvát 150 ml fehér balzsamecetben 200 g cukorral,  2 apróra vágott mogyoróhagymával, 1 teáskanál őrölt fahéjjal és 5 ág kakukkfű leveleivel.

Kapcsoljuk a hőfokot alacsony fokozatra és hagyjuk a csatnit lekvár sűrűségűre főni 30-45 perc alatt. Kanalazzuk a csatnit egy tiszta üvegbe, hagyjuk kihűlni és tároljuk hűtőszekrényben.

* SÁRKÁNYKRÉM (TÁRKONYKRÉM) 4 ADAG

Pürésítsük konyhai robotgéppel vagy botmixerrel a 2-3 szál tárkony leveleit 200 g majonézzel. Tároljuk a tárkonykrémet tiszta üvegben a hűtőszekrényben. Tegyünk egy-egy pöttyöt a tárkonykrémből minden egyes csirkehúsízű falatkára, és díszítsük zsályával.