churros_el_bulli

Churros „El Bulli”

Hozzávalók

Adag: 4 főre

  • 8 db Aviko XXL Churros
  • 3 nagy fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál friss kakukkfű levél (plusz egy kevés a díszítéshez)
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 100 g kecskesajt (chèvre)
  • 2 evőkanál balzsamecetkrém
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál szarvasgombás méz
churros_el_bulli

Elkészítés

A churros előkészítése:

  1. A még fagyott Aviko XXL churrosokat vágd egyenlő, kb. 4-5 cm-es darabokra.
  2. Melegíts olajat egy fritőzben vagy vastag falú lábasban 180°C-ra.
  3. Süsd aranybarnára és ropogósra a churros darabokat, majd papírtörlőn csepegtesd le.

A hagyma karamellizálása:

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon olvaszd meg a vajat.
  2. Add hozzá a felszeletelt hagymát és párold 10 percig, időnként kevergetve.
  3. Szórd bele a barna cukrot és a kakukkfüvet, majd vedd lejjebb a hőfokot.
  4. Főzd további 10-15 percig, amíg a hagyma aranybarna, puha és karamellizált lesz, majd vedd le a tűzről.

 

Tálalás:

  1. Helyezd a sült churros darabokat egy tálba vagy kis adagokban tányérokba.
  2. Rakd rájuk a karamellizált hagymát.
  3. Morzsold a tetejére a kecskesajtot.
  4. Locsold meg balzsamecetkrémmel és szarvasgombás mézzel.

 

Díszítés:

Szórd meg friss citromhéjjal.

Díszítsd extra kakukkfűvel.

Séf tippje

Melegen tálald elegáns előételként vagy sós desszertként. Kiválóan passzol hozzá egy könnyed pezsgő vagy friss limonádé.

Aviko xxl_churros_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek