
Churros „El Bulli”
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 8 db Aviko XXL Churros
- 3 nagy fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál friss kakukkfű levél (plusz egy kevés a díszítéshez)
- 1 evőkanál barna cukor
- 100 g kecskesajt (chèvre)
- 2 evőkanál balzsamecetkrém
- 1 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál szarvasgombás méz

Elkészítés
A churros előkészítése:
- A még fagyott Aviko XXL churrosokat vágd egyenlő, kb. 4-5 cm-es darabokra.
- Melegíts olajat egy fritőzben vagy vastag falú lábasban 180°C-ra.
- Süsd aranybarnára és ropogósra a churros darabokat, majd papírtörlőn csepegtesd le.
A hagyma karamellizálása:
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon olvaszd meg a vajat.
- Add hozzá a felszeletelt hagymát és párold 10 percig, időnként kevergetve.
- Szórd bele a barna cukrot és a kakukkfüvet, majd vedd lejjebb a hőfokot.
- Főzd további 10-15 percig, amíg a hagyma aranybarna, puha és karamellizált lesz, majd vedd le a tűzről.
Tálalás:
- Helyezd a sült churros darabokat egy tálba vagy kis adagokban tányérokba.
- Rakd rájuk a karamellizált hagymát.
- Morzsold a tetejére a kecskesajtot.
- Locsold meg balzsamecetkrémmel és szarvasgombás mézzel.
Díszítés:
Szórd meg friss citromhéjjal.
Díszítsd extra kakukkfűvel.
Séf tippje
Melegen tálald elegáns előételként vagy sós desszertként. Kiválóan passzol hozzá egy könnyed pezsgő vagy friss limonádé.