
Chipotle vörösbabos mártogatós
Hozzávalók
- 600 g Aviko csónakburgonya
- 150 g vörösbab (ha konzerves, akkor leöblítve és lecsepegtetve)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1-2 evőkanál chipotle szósz
- 1 szál menta
- Aprítógépes botmixer a krémesítéshez

Elkészítés
- Tegyük a fekete babot, olívaolajat, fokhagymát, köményt, 1 evőkanál chipotle szószt és a menta leveleit az aprítógépbe. Turmixoljuk sűrű, krémes mártogatóssá.
- Ízesítsük tovább chipotle szósszal, sóval és borssal ízlés szerint.
- Kanalazzuk a chipotle babkrémet egy tálkába, és szórjuk meg friss mentalevelekkel.
- Készítsük el az Aviko csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint, és kínáljuk a mártogatóssal.