chipotle-vorosbabos-martogatos

Chipotle vörösbabos mártogatós

Hozzávalók 

  • 600 g Aviko csónakburgonya
  • 150 g vörösbab (ha konzerves, akkor leöblítve és lecsepegtetve)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1-2 evőkanál chipotle szósz
  • 1 szál menta
  • Aprítógépes botmixer a krémesítéshez
chipotle-vorosbabos-martogatos

Elkészítés 

  1. Tegyük a fekete babot, olívaolajat, fokhagymát, köményt, 1 evőkanál chipotle szószt és a menta leveleit az aprítógépbe. Turmixoljuk sűrű, krémes mártogatóssá.
  2. Ízesítsük tovább chipotle szósszal, sóval és borssal ízlés szerint.
  3. Kanalazzuk a chipotle babkrémet egy tálkába, és szórjuk meg friss mentalevelekkel.
  4. Készítsük el az Aviko csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint, és kínáljuk a mártogatóssal.