cheddar-nacho-martogatos

Cheddar nacho mártogatós

Hozzávalók 

  • 600 g Aviko csónakburgonya
  • ½ vöröshagyma
  • 200 g enyhe vagy csípős üveges paradicsomos salsa tetszés szerint
  • 1 evőkanál üveges jalapeño paprikakarika (lecsöpögtetve)
  • 50 g reszelt cheddar sajt
  • 1 szál koriander
  • Hőálló edény (ø 10 cm)
cheddar-nacho-martogatos

Elkészítés 

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
  2. A salsát egy tűzálló tálba öntjük. Rászórjuk a vágott vöröshagymát, a jalapeño karikákat és a reszelt sajtot.
  3. Az egészet 8 percig sütjük az előmelegített sütőben, amíg a sajt megolvad.
  4. Közben elkészítjük a sült krumplit a csomagoláson található javaslat szerint.
  5. A koriandert durvára vágjuk, és rászórjuk a meleg cheddar-nacho mártogatós dip tetejére.

Tipp: Morzsoljuk apróra a tortillachipset, és szórjuk meg vele a sült krumplit, mintha sóznánk.