
Babaganoush mártogatós
Hozzávalók
- 600 g Aviko csónakburgonya
- 2 padlizsán
- 2 evőkanál szezámpaszta
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 1 evőkanál szezámmag (lehetőleg fekete)
- Só és bors

Elkészítés
- A padlizsánt félbevágjuk hosszában, majd a húsát szeleteljük.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, és a 180 ºC-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul és enyhén karamellizálódik.
- Miután a padlizsán kihűlt, kanállal kivesszük a belsejét, és egy tálban villával összetörjük.
- A fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a padlizsán péphez.
- Adjuk hozzá a szezámmasszát (tahinit), majd facsarjuk bele egy citrom levét.
- Keverjük simára az összes hozzávalót, majd ízesítsük sóval és borssal.
- Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés szezámmaggal, és ha szeretnénk, díszítsük friss mentával.
- Elkészítjük a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és a friss babaganoush mártogatóssal tálaljuk.
Tipp: A friss menta hozzáadása igazán különleges frissességet ad a mártogatósnak.