babaganoush-martogatos

Babaganoush mártogatós

Hozzávalók 

  • 600 g Aviko csónakburgonya
  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál szezámpaszta
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál szezámmag (lehetőleg fekete)
  • Só és bors
babaganoush-martogatos

Elkészítés 

  1. A padlizsánt félbevágjuk hosszában, majd a húsát szeleteljük.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, és a 180 ºC-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul és enyhén karamellizálódik.
  3. Miután a padlizsán kihűlt, kanállal kivesszük a belsejét, és egy tálban villával összetörjük.
  4. A fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a padlizsán péphez.
  5. Adjuk hozzá a szezámmasszát (tahinit), majd facsarjuk bele egy citrom levét.
  6. Keverjük simára az összes hozzávalót, majd ízesítsük sóval és borssal.
  7. Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés szezámmaggal, és ha szeretnénk, díszítsük friss mentával.
  8. Elkészítjük a csónakburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint és a friss babaganoush mártogatóssal tálaljuk.

Tipp: A friss menta hozzáadása igazán különleges frissességet ad a mártogatósnak.