
Röszti falatkák masala fűszerekkel és tamarind mártással
Összetevők
4 adag
- 48 db Aviko Röszti falatkák (Rösti Bites)
 - 1 teáskanál chaat masala
 - 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
 - Só ízlés szerint
 
A tamarindmártáshoz
- 1/4 csésze tamarind paszta
 - 1/4 csésze forró víz
 - 2 evőkanál cukor (vagy ízlés szerinti mennyiség)
 - 1/2 teáskanál őrölt kömény
 - Só ízlés szerint
 
A joghurtos öntethez
- 1 csésze görög joghurt
 - 1/2 lime leve
 - 1 evőkanál olívaolaj
 - Só ízlés szerint
 
A körethez
- 1 kis lilahagyma, vékonyan felszeletelve
 - 1 zöld chili, szeletelve
 - 1 evőkanál koriandermag, enyhén összezúzva
 - 1 teáskanál nigellamag (fekete hagymamag)
 - Friss koriander (koriander), apróra vágva
 

Elkészítés
A tamarindmártás elkészítése
Oldjuk fel a tamarindpasztát forró vízben, és szűrjük át egy szitán, hogy eltávolítsuk a szilárd anyagokat. Adjuk hozzá a cukrot, az őrölt köményt és a sót, majd ízlés szerint fűszerezzük és édesítsük.
A joghurtos öntetet
Egy kis tálban keverjük össze a görög joghurtot, a lime levét, az olívaolajat és egy csipet sót. Keverjük simára és krémesre.
Az Aviko röszti falatkák sütése
A csomagoláson található utasításai szerint süssük ki a falatkákat, a sütést követően papírtörlőn pihentessük kicsit, hogy a felesleges olaj/zsiradék felitatódjon. Még forrón szórjuk meg a röszti falatkákat chaat masalával, az őrölt kurkumával és egy csipetnyi sóval.
Tálalás
Egy tálalótányér aljára terítsünk egy réteg görög joghurtos öntetet. Rendezzük el a fűszeres röszti falatkákat a joghurtágyon, majd bőségesen meglocsoljuk őket a tamarindmártással. Szórjuk a tetejére a felszeletelt lilahagymát, a zöld chilit, a zúzott koriandermagot, a nigellamagot és a friss koriandert. Amint elkészült, azonnal szolgáljuk fel, mellé extra tamarindmártást és joghurtos öntetet kínálva.
Tipp a séftől
A fanyar tamarindmártás és a meleg masala fűszerek kombinációja kellemes kontrasztot alkot a hűvös joghurttal és a ropogós röszti falatkákkal. Ez az étel tökéletes előételnek vagy snacknek.




