
Bravas-stílusú loaded fries
Hozzávalók
Adag: 4 főre
- 600g Aviko Wavy Blends Hullámos burgonyahasábok ropogós, paprikás-fűszeres bevonattal
- 200 g chorizo (spanyol kolbász)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 piros hegyes paprika
- 50 g (füstölt) mandula
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 evőkanál aioli (fokhagymás majonéz)
- 3 evőkanál salsa brava (üveges vagy házi)
- 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika

Elkészítés
Elkészítési idő: 20 perc
- Készítsd el a hasábburgonyát a csomagoláson található javaslat szerint.
- Vágd a chorizót félkarikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és süsd a chorizót 5 percig, amíg ropogós nem lesz.
- Közben vágd karikákra a paprikát, a mandulát és a petrezselymet pedig durvára.
- Tedd a sült krumplit egy deszkára vagy 4 tányérra. Oszd el rajta a paprikakarikákat, a sült chorizót és a mandulát.
- Nyomd vagy kanalazd a tetejére az aiolit és a salsa brava szószt. Szórd meg a petrezselyemmel és füstölt pirospaprikával.