Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

Aviko egyenes churros - spanyol csurgatott fánk

Ollé! Itt a churros ideje! - Aviko Food Service A churros Spanyolországból származik – főleg reggeliként fogyasztva nagyon népszerű ínyencség. Nehéz rátalálni az eredeti receptre, mivel a churros készítésének sok hagyománya van. Sokan tojást, vanília aromát, vaníliás cukrot, és hasonló „extrákat” adnak hozzá, de az autentikus tészta csak vízből, lisztből, sóból és egy kevés olívaolajból áll. Csak annyit kell tennünk, hogy az összetevőket egy könnyen gyúrható tésztává keverjük, majd rudakká formázzuk – legjobb esetben hagyományos churros készítő eszközzel.

Bővebben
Új Aviko prémium csomagolás

Új csomagolás az Aviko Premium hasábburgonyáknál - Aviko Food Service Idén az Aviko újabb fontos lépést tesz a pálmaolaj felhasználásának csökkentésére azzal, hogy a nyár közepétől Premium hasábburgonyáinak (Super Crunch, Super Longs) elősütését napraforgóolajban végzi. A burgonyaspecialitások esetében ez a lépés már évekkel ezelőtt megtörtént, ahogy a legtöbb kiskereskedelmi terméknél is. A vendéglátásban a felhasználók jó része még pálmaolajat használ a termékek készre sütéséhez, de esetükben is egyre nő a napraforgóolajat választók száma. Különösen igaz ez a magas minőségű termékeket felszolgáló éttermeknél és vendéglátóhelyeknél, az Aviko vásárlóinál, akik maguk is úgy gondolják, hogy a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó napraforgó étolaj használatával vendégeik asztalára is egészségesebb étel kerülhet.

Bővebben
Aviko Y generáció szokásai

Az Y generáció étkezési szokásai – Mit érdemes szem előtt tartani a vendéglátásban? - Aviko Food Service Több kutatás mutatja, hogy napjainkban az ún. Y generáció (az ezredforduló környékén nagykorúvá lett fiatal felnőttek) rendelkezik a legnagyobb vásárlóerővel a piacon.

Bővebben
Focaccia pestoval, zöldségekkel és Aviko chilis sajtfalatkákkal

OSZTOZZUNK AZ ÉLMÉNYEKBEN! - Aviko Food Service Nem csak azért járunk étterembe, mert éhesek vagyunk, hanem, hogy élvezzük a találkozást, az együtt töltött időt. Sörözéshez, beszélgetésekhez gyakran választunk a társasággal megosztható finom snacket, sörkorcsolyát. A snack -különösen a trendi helyeken- ma már többet jelent, mint a csipsz és a mogyoró. Egyre többen keresik és veszik jó néven a kínálatban a tartalmas, ízletes étvágyfalatkákat. Az Aviko "Share the fun" koncepciója tökéletesen illik ezekhez az alkalmakhoz. Az Aviko étvágyfalatkáinak széles választékával, gyerekjáték egyedi "Share the fun" variációkat készíteni. Választékunk a napokban három új termékkel bővült, kettő közülük a vegán étrendbe is illeszthető, trendi és rendkívül ízletes. Tekintsük át az újdonságokat részletesen! Fűszeres kukoricafalatkák (vegán) - fő összetevője a csemegekukorica (45%), mely fűszerekkel és paprikával keverve, látványos és ínycsiklandóan finom ropogós bevonatban nagyon sokoldalúvá teszi ezt az egyenként 15 gramm súlyú falatkát: képzeljük el vegetáriánus "finger food snack" formájában (pl. édes chili mártogatóssal), vegyes sörkorcsolyatál részeként, saláta feltétként, vagy akár egy wrap töltelékének alkotórészeként. A termék nem csak fritőzben kisütve, de sütőben/légkeveréssel olaj nélkül is elkészíthető, így még vonzóbb lehet azon vendégek számára, akik az egészségesebb (alacsony zsírtartalmú) alternatívákat részesítik előnyben. Fűszeres kukoricaburger (vegán) - az összetevők ugyanazok, mint a kukoricafalatkák esetében (egy kicsivel több kukoricával - 46%), de az eltérő forma és a súly/darab (100 g) további lehetőségeket hordoz magában: szerkeszthet segítségével vegetáriánus burgert, menüben köretként hasábburgonyával, vagy felvághatja kisebb darabokra egy "Share the fun" tál részeként, esetleg shish kebabhoz, zöldségekkel és más Aviko falatkákkal társítva. Mindkét kukoricás újdonságunknak enyhén füstös aromája van, mely egyedi és nagyon kellemes ízt biztosít ebben a szegmensben. Chilis sajtfalatkák panírköpenyben (18,5 g / darab) - sajtfalatok csípős zöldpaprikával és fűszerekkel sörtésztás bundában. Kívül ropogós köpeny, belül lágy, fűszeres, omlós sajt: valódi ízélményt nyújt. Mérete és íze miatt tökéletes sörkorcsolyának, jól illeszthető a "Share the fun" tálakhoz vagy számos más kulináris ötlethez. Jó étvágyat! Vendéglátóhelyen együtt tölteni az időt barátainkkal mindig kellemes kikapcsolódást jelent.

Bővebben
Aviko Pure & Rustic

Kövesse a trendeket! - Aviko Food Service A XXI. század rohanó világában egyre kevesebb időnk marad az otthoni főzésre, ugyanakkor a szabadidőt gyakran másokkal együtt, az otthonunkon kívül töltjük.

Bővebben
Aviko édesburgonya gratin

Aviko burgonyagratin - Aviko Food Service Az Aviko burgonyagratin gyors és elegáns módja annak, hogy klasszikus francia fogással színesítse menüajánlatát. A minőségi összetevők gondos keverékének - a szeletelt burgonyának és a 30%-os tejszínnel gazdagított krémes íznek- köszönhetően a Gratin akár 1 órán át megtartja formáját.

Bővebben
Aviko GN Gratin

Új Gastronorm Gratin - Aviko Food Service Az új Aviko Gastronorm (GN) Gratin kiváló ízű, magas minőségű burgonyaétel, melyet kifejezetten úgy fejlesztettünk, hogy használata segítse a food service szektorban naponta új kihívásokkal szembesülő szakácsok és élelmezésvezetők munkáját.

Bővebben
sweet fries 1

Aviko hasábok édesburgonyából - Aviko Food Service Próbálta már az Aviko Édesburgonya hasábokat? Próbálta már az Aviko Édesburgonya hasábokat? Tudja-e honnan származik a batáta? Az édesburgonya már akkor jól ismert volt Közép- és Dél-Amerikában amikor Kolumbusz Kristóf megérkezett oda az 1400-as évek végén. Újkori népszerűsége az Egyesült Államokban csúcsosodott ki az 1930-as években, majd kissé újra feledésbe merült. Termesztésének érdekessége, hogy rosszul tűri az alacsony hőmársákletet, a növény már 10°C-on tönkremehet. A vegetációs idő alatti magasabb hőmérséklet a gumó ízét is édesebbé teszi. Az utóbbi néhány évben az édesburgonya újra reneszánszát éli, népszerű, vibráló "super food"-ként újjászületve. Mi az Avikónál alapanyagként a népszerű Beauregard fajtát használjuk, a gyártás során az egyedülálló gőz-blansírozás étvágygerjesztő színt és ropogósságot garantál, valamint segít megőrizni a természetes cukrokat. A készre sütött édesburgonya hasábok valóban ellenállhatatlanul mutatnak a tányéron. És hogy miért szeretik a vendégek? Egyedülálló zamata és elismert élettani előnyei miatt a batáta egyre népszerűbb és divatos eledel, alacsonyabb glikémiás indexe miatt a diabetikus táplálkozásban is jól használható. A sötét húsú édesburgonya több A és C vitamint tartalmaz mint a világos húsú fajták. Napjainkban a hasábburgonya alternatívájaként jelenik meg hamburgerező láncokban, trendi és színes köretként tűnik fel a magas kategóriájú éttermekben. A gluténérzékenyeknek jó hír, hogy a a batáta és a belőle készülő Aviko Édesburgonya is gluténmentes, ezért bátran fogyasztható. Egyedülálló zamata és elismert élettani előnyei miatt a batáta egyre népszerűbb és divatos eledel, ezért Önnek is szüksége van rá az étlapon! Kreáljon ízletes snacket egy mártogatóssal, kínálja menüben hamburger mellé, válassza grillezett halloumi sajthoz, vagy ajánlja akár desszertként sós karamell mártogatóssal (higgye el: működni fog!:) Sokoldalúságával édesburgonya hasábunk az ételkínálat remek kiegészítője. Keressen még több receptet, vagy inspirációkért használja az AvikoPRO mobil applikációt!

Bővebben
Aviko hamburger  rusztikus vágású hasábburgonyával

Hamburger trendek és verziók - Aviko Food Service Kétség sem fér hozzá, hogy a hamburger az egyik legnépszerűbb étel a világon. A street food térhódítása óta pedig nemcsak a gyorséttermek kínálatában található meg, hanem egyre több étteremben is. Ha fiatalosabb és könnyedebb stílussal képzelitek el az éttermet, érdemes helyet szorítani a hamburgernek az étlapon, biztosan nem fogtok mellélőni vele!

Bővebben
Aviko Churros - spanyol tésztarudacskák

Élvezze az Aviko desszertajánlatának előnyeit! pillanatok alatt elkészíthető finomság sokoldalúan felhasználható étteremben vagy elvitelre az adag költsége darabonként kalkulálható hosszú ideig melegen és ropogósan tartható A Churros népszerű spanyol fánk, oválisra formázott tésztarudacska, mely búzalisztből, vízből és sóból készül. Mesterséges összetevőket, adalékanyagokat nem tartalmaz, gyorsfagyasztással tartósított, mindig kéznél levő édesség. Forró olajban kisütve kívül ropogós és aranybarna lesz, belül krémes állagú marad. Fahéjas porcukorral megszórva magában is tökéletes, gyümölcskocsonyával vagy csokoládészósszal kínálva fenséges desszert. Kávéval és fagylalttal körítve a hatás még tovább fokozható, használja kreativitását!

Bővebben
Aviko termékek sport közvetítésekhez

Sportközvetítések – Hogyan csináljuk jól?- Aviko Food Service Nyáron szezonja van a szabadtéri meccsnézésnek, idén pedig a vizes világbajnokság miatt ez különösen aktuális téma! Vendéglátósként könnyedén előnyünkre is tudjuk fordítani: a közvetítések nem csak már meglevő vendégeinket vonzzák vissza, de új látogatókra is szert tehetünk így. Sportközvetítések esetén fontos figyelembe venni a jogi szabályozásokat és az egyéb kapcsolódó tudnivalókat is. Érdemes különleges kínálattal várni a sportkedvelő vendégeket, akik a szurkolás közepette szívesen fogyasztanak apró finomságokat. Az Aviko Food Service kínálata bővelkedik ezekben az apró falatkákban, melyek tökéletes kísérői lehetnek egy meccsnézős délutánnak vagy estének. A Konyhanyelven blogon számos tippet és hasznos információt találhattok a sportközvetítések megszervezésével kapcsolatosan: http://konyhanyelven.hu/2017/06/20/sportkozvetitesek-hogyan-csinaljuk.html

Bővebben
Aviko sültburgonya 50 tálalási módja esemény

A Kaltenberg kantin étteremben került megrendezésre az Étrend – Magyar konyhafőnökök egyesületének júniusi workshopja, ahol az Aviko kóstolással egybekötve mutatta be legnépszerűbb termékeit. Szabó Károly, a márka képviselője rövid előadásában az Aviko-ról, illetve a termékekkel kapcsolatos tudnivalókról, azok előnyeiről beszélt. A vendégek ezután meg is kóstolhatták a márka burgonyaspecialitásait és étvágyfalatkáit, melyeket Szabó Károly (Aviko), Blendea Károly (Helit), illetve a Kaltenberg étterem séfje, Kovács Sándor készítettek. Az Aviko burgonyakülönlegességei a Start Assistance kft. által forgalmazott Fusion olajban sütve készültek. A céget Bogó Attila képviselte, aki röviden bemutatta, miért is olyan különlegesek a Fusion olajok. Az Aviko termékeit a Helit kft. változatos szószaival fogyaszthatták a jelenlévők. A workshop résztvevői megismerkedhettek a Konyhanyelven Bloggal, mely egy szakmai, kifejezetten szakácsoknak és étteremvezetőknek készült oldal. A Konyhanyelven Blog az Aviko támogatásával született meg.

Bővebben
AvikoPro mobil applikáció az Aviko Food Service-től

Örömmel jelentjük, hogy elkészült az Aviko mobilalkalmazása, az AvikoPRO, mely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, illetve az App Store-ból! Az applikáció egy digitális, kompakt tudástár, melyet úgy alakítottunk ki, hogy nap mint nap segítse a szakácsok és az étteremvezetők munkáját.

Bővebben
A konyhanyelven.hu blog támogatója az Aviko Food Service

Egy nyelv, melyet minden séf anyanyelveként szeret, és amely a mindennapjaink során a legfontosabb szerepet játssza. Ezt a nyelvet azonban nem elég jól beszélni, az is fontos, hogy a lehető legkifinomultabban, legválasztékosabban fejezzük ki magunkat, hogy valami egyedit és meghatározót alkothassunk, mely értéket képvisel a szakmában! Ezért született meg a Konyhanyelven!

Bővebben
Aviko gluténmentes termékek: hasábburgonya, röszti tallérok, krokett, burgonyalepény

Tudta, hogy az emberek közel 60%-a nincs tisztában azzal, hogy a hasábburgonyák 100%-ig gluténmentesek? A burgonya alapvetően nem tartalmaz glutént – azonban annál meghatározóbb, hogy a későbbiekben miként dolgozzák fel, illetve készítik elő. Az Aviko legnépszerűbb termékeit, köztük az Super Crunch -Extra ropogós hasábburgonyát és a Sweet Fries- Édesburgonya hasábokat, gluténmentes gyárban állítják elő (ezt nem minden burgonyaterméket forgalmazó cég képes garantálni), melynek köszönhetően magabiztosak lehetünk köreteinkkel kapcsolatban, még amikor lisztérzékenyek számára fogyasztható menü összeállításáról is van szó. Az Aviko gluténmentes üzeme biztosítja, hogy a szennyeződés veszélye ne álljon fenn, még mielőtt a termék a konyhákba kerülne, ezáltal levéve a terhet a vendéglátósok válláról, illetve egyszerűbbé téve a gluténmentes opciók beépítését a menübe. Az emberek 73%-a nem érzi úgy, hogy az éttermek kellő mértékben figyelemmel lennének a glutén intoleranciával élőkre, illetve szeretnének több lisztérzékenyek számára is fogyasztható alternatívát látni az étlapokon. Egy részük hajlandó lenne többet is áldozni az efféle ajánlatokért. Egyértelmű nyereségforrás rejlik a vállalkozások ezen szegmensének megnyitásában. A hotelek, éttermek, bisztrók, hamburgerezők biztosak lehetnek benne, hogy az Aviko legnépszerűbb termékei - Extra ropogós hasábburgonya, Édesburgonya hasábok, Röszti tallérok és Burgonyagratin - gluténmentesek, illetve, ami még fontosabb, mindez nincs hatással sem az ízükre, sem az minőségükre. Tekintse meg ajánlatunkat a gluténmentes szűrő használatával.

Bővebben