Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • vegan fast food 1
  • Aviko felezett héjas burgonyahajók vegán guacamolés töltelékkel
  • vegan fast food 2

Megérkezett a vegán gyorsétkezés trendje! - Aviko Food Service

Megosztva 05/09/2019

Megérkezett a vegán gyorsétkezés trendje! - Aviko Food Service A vegán- és vegetáriánus étrendek népszerűségével együtt növekszik a növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet. 2020-ra a vegán és vegetáriánus globális piac értéke eléri az 5 milliárd dollárt (Fitt Insider). Európa-szerte egyre több húsmentes étterem nyílik és a trend a vendéglátás szélesebb köre számára is remek lehetőség az étlap frissítésére.

Napjainkban a húsmentes étkezés irányába történő elmozdulást számos körülmény mozgatja. A főként városi, fiatal generáció érdeklődését megcélzó információk az élelmiszer forrásokról, állat-jólétről és környezeti hatásokról jelentős gazdasági hatással bírnak, ennek egyik leképeződése a seregnyi új, hús nélküli ajánlat. Egyes kutatások szerint a világ népességének 70%-a vagy csökkenti, vagy teljesen elhagyni szándékozik a hús fogyasztását (GlobalData) így a növényi alapú variációk étlapra helyezése elengedhetetlen.

Egy piaci tortaszelet megszerzéséhez azonban nem elég valami egyszerű "növényalapú étel". Az étlap eredetisége és rugalmassága a siker meghatározó elemei maradnak. A vegán ételeknek sem kell íztelennek, jellegtelennek lenniük. A divat nem csak a az avokádópüréről és a zeller smoothie-ról szól. Az ún. flexitariánusok - nem vegánok, akik időről-időre vegán diétába fognak- olyan lehetőségeket keresnek, melyek kielégítik táplálkozási rendjüket, de egyben ízletesek is. És megjelent a "vegán junk food" is, sőt a választék egyre bővül. Kísérletezzen kicsit, és alkosson vendégei számára vegán tálat, vagy tacót fűszeres kukoricafalatokkal és mexikói salsával!

Az AvikoPRO mobil applikáció VEGÁN és  VEGETÁRIÁNUS szűrőjének segítségéve most időt takaríthat meg a megfelelő termék kiválasztásánál. Étlapjának rugalmas kialakításához kérje képviselőink személyre szabott ajánlatait.