Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • 12 9

Churros, az adventi időszak megédesítője

Megosztva 09/12/2022

Az ünnepi szezonban az éttermekben jellemzően óriási a nyüzsgés, így nincs mindig idő a különböző tésztákat előkészíteni, gyúrni, tölteni, hajtogatni vagy szaggatni. Ráadásul a tradicionális desszertek mellett ki nem mondott elvárás, hogy valami újdonságot is kínáljunk vendégeinknek. Az Aviko desszertkülönlegessége megmenti a napot! A churros a téli időszakban is tökéletes választás: így használd az ünnepek alatt! 

A spanyol csurgatott fánk, a churros egyszerű, de sokoldalúan felhasználható desszert. Minden a fűszerezésen, körítésen, valamint a tálaláson múlik. A fahéjas cukorba forgatott churros már az illatával is karácsonyi hangulatot idéz, amit tovább fokozhatunk, ha mártogatóst is készítünk hozzá - a legnépszerűbb természetesen a csokoládés. A karácsonyra jellemző szegfűszeg, ánizs, kandírozott narancs és a citrusok reszelt héja is remek választás, akár a csokoládéöntet ízesítésére is. Ha nagyobb megújulásra vágynánk, akkor az ünnepekre jellemző ízeket is használhatjuk mártogatós készítéséhez: ilyen a méz, a karamell, a vanília vagy éppen a marcipán. Ezeket az ízeket akár egymással is ötvözhetjük, vagy gyümölcsszósszal is megbolondíthatjuk a kompozíciót. Biztosan lenyűgözzük a vendégeket, ha tálaláskor több ízt is felsorakoztatunk a churrosok mellett a tányéron. Az ünnepi hangulatot fokozza, ha a mártogatóst karácsonyi mintás bögrében vagy tálkában prezentáljuk vendégeinknek.

A sokszínű felhasználási lehetőség mellett további előny, hogy a mélyhűtött Aviko churros 175 fokos olajban, olajsütőben 2,5-3 perc alatt készre sül. Nincsen nagy eszközigénye az elkészítésének, így bármely kisebb vendéglátóegységben is elkészíthető. A kétféle Aviko churros eltarthatósági ideje 18, illetve 24 hónap, így a kisebb forgalmú éttermek is nyugodtan kipróbálhatják a terméket az ünnepi szezonban, hiszen a fel nem használt készlet később is hibátlan formában a rendelkezésre áll. 

Az éttermi fogyasztás mellett a churros a szabadban, elviteles vásárlás során is megállja a helyét. A büfék mellett az adventi vásárokban is ideális választás. A hagyományos desszertek mellett egyébként is szívesen próbálnak ki új dolgokat a vásárba látogatók, így a churrosnak is garantált a sikere. A churros már messziről magához vonzza a sétálókat az ellenállhatatlan illatával, ha pedig forró csokoládészószt kínálunk hozzá, az a nagy hidegben is jól esik. Papírtölcsérbe csomagolva könnyen kézbe vehető és a vásárt járva is egyszerűen fogyasztható. 

Spórold meg a churros elkészítési idejét az Aviko segítségével! Kétféle változatból lehet választani: egyenes és hurok formában is megtalálható a kínálatunkban. A forró, omlós tészta biztosan elnyeri édességkedvelő vendégeid tetszését - ne csodálkozz, ha még aznap ismét felkeresnek még egy adagért!