Röszti falatok "patatas bravas" stílusban
Összetevők
3 adag
A "bravas" mártáshoz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 csésze passzírozott paradicsom
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1/2 teáskanál vörösborecet
- Só és bors ízlés szerint
A ranch szószhoz
- 1/2 csésze ranch szósz (bolti vagy házi)
A körethez
- Ropogós szalonna, morzsolt
- Friss petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés
Az Aviko röszti falatkák elkészítése
A falatkákat a csomagoláson található javsalat szerint kisütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
A "bravas" mártás elkészítése
Egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pároljuk, amíg puhára és illatosra nem sülnek. Belekeverjük az 1 evőkanál paradicsompürét, és további egy percig főzzük, hogy az ízek kibontakozzanak. Ezt követően hozzáadjuk a maradék paradicsompürét és a füstölt paprikát, majd jól összekeverjük. A mártást kb. 10-15 percig lassú tűzön pároljuk, amíg kissé besűrűsödik. Végül vörösborecettel ízesítjük, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A ranch szósz elkészítése
A boltban vásárolt ranch szószt ízlés szerint feljavíthatjuk egy kis füstölt paprikával vagy fokhagymaporral, hogy extra ízt adjunk neki.
Az étel összeállítása
A tálaláshoz bőséges réteg "bravas" mártást kanalazunk a tálalóedények aljára. Erre helyezzük a ropogós röszti falatkákat, majd meglocsoljuk őket a ranch szósszal, vagy az oldalán kínáljuk mártogatósnak.
Díszítés és tálalás
A tetejére szórjuk a morzsolt ropogós szalonnát és az apróra vágott friss petrezselymet. Az ételt azonnal tálaljuk, amíg még meleg és ropogós.
Tipp a séftől
Ez a fogás a svájci és spanyol ízek izgalmas fúziója: a fűszeres "bravas" szósz tökéletesen harmonizál a hűvös ranch mártással és a ropogós röszti falatkákkal, egy közös falatozásra is tökéletes fogást hozva létre, amely garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.