mediterran_salata_mozzarellaval_es_olajbogyoval | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Mediterrán saláta mozzarellával és olajbogyóval

Összetevők

2 adag

mediterran_salata_mozzarellaval_es_olajbogyoval | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

Az Aviko mozzarella falatkák és a krémsajtfalatok sütése

A mozzarella falatkákat és a krémsajtfalatokat a csomagolásaikon található javaslat szerint elkészítjük. Miután megsültek, papírtörlőre helyezzük őket, hogy lecsöpögjenek.

A lilahagyma pácolása

A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy olyan pácba helyezzük legalább 30 percre, amely ecet, víz, valamint egy csipet cukor keveréke. A pácolás után lecsepegtetjük.

A saláta összeállítása

Egy nagy salátástálban összekeverjük a rukkolát és a bébispenótot, amelyek a saláta alapját adják. Ehhez hozzáadjuk a félbevágott trikolor cseresznyeparadicsomokat, a darabokra tépett bivalymozzarellát, a pácolt lilahagymát és a félbevágott zöld olajbogyókat. A mozzarella falatkákat és a krémsajtfalatkákat kisebb darabokra vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a salátán.

A saláta dresszing elkészítése

Extra szűz olíva olajjal meglocsoljuk a salátát, ízlés szerint sózzuk és frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd óvatosan összeforgatjuk az összetevőket. Az így elkészített saláta tetejére friss retekszeleteket szórunk, hogy ropogós textúrát is adjunk a salátának. Finoman átforgatjuk ismét, és azonnal tálaljuk.

Tipp a séftől

Ez a mediterrán ihletésű saláta az ízek és textúrák izgalmas harmóniáját kínálja: a krémes sajtok, a ropogós zöldségek és az olajbogyók karakteres sós íze remekül kiegészíti egymást. Önálló ételként vagy különféle főételek kísérőjeként is tökéletesen megállja a helyét.

aviko_mozzarella_falatkak_talalva
Aviko kremsajtfalatok_metelohagymaval_talalva