Bárány tagine Loaded Fries csónakburgonyával
Hozzávalók
Bárány Tagine (4 adag)
- 500 g kockára vágott bárányhús
- 1 fehér hagyma (kockára vágva)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Ras el Hanout fűszerkeverék
- 1 tk Harissa paszta
- 400 g apróra vágott paradicsom
- 500 ml csirke alaplé
- 15 ml olívaolaj
Tahini öntet
- 50g Tahini
- 10 ml víz
- 10 ml olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1/2 teáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- Marék petrezselyem
- Csipet só
Tálaláshoz
- 20 g darált mandula
- 10 g gránátalma mag
- Marék korianderlevél
Felhasznált termékek
Elkészítés
- A bárányhúst bevonjuk a Ras el Hanout fűszerkeverék felével, majd egy serpenyőben enyhén barnára sütjük.
- Vegyük ki a bárányhúst edényből, és pároljuk meg benne a hagymát
- A fokhagymát felaprítjuk és a serpenyőbe rakjuk, majd egy percig pirítjuk.
- Adjuk hozzá a többi fűszerkeveréket és főzzük 30 másodpercig, majd az apróra vágott paradicsomot, a harissa tésztát és a csirkehúslevet is.
- Tegyük vissza a bárányt az edénybe, és lassú tűzön pároljuk körülbelül 2 órán keresztül, amíg megpuhul.
- Készítsük el az Aviko Grip 'n Dip csónakburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
- A tahini öntethez az összes hozzávalót összekeverjük és simára turmixoljuk.
- Tálaláshoz tegyük a kész csónakburgonyát egy tálba, majd kanalazzuk rá a bárány tagine-t és locsoljuk rá a tahini öntetet, majd szórjuk meg mandulával, gránátalma maggal és apróra vágott korianderrel.