barany-tagine-loaded-fries-csonakburgonyaval

Bárány tagine Loaded Fries csónakburgonyával

Hozzávalók

Bárány Tagine (4 adag)

  • 500 g kockára vágott bárányhús
  • 1 fehér hagyma (kockára vágva)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál Ras el Hanout fűszerkeverék
  • 1 tk Harissa paszta
  • 400 g apróra vágott paradicsom
  • 500 ml csirke alaplé
  • 15 ml olívaolaj

Tahini öntet

  • 50g Tahini
  • 10 ml víz
  • 10 ml olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Marék petrezselyem  
  • Csipet só

Tálaláshoz

  • 20 g darált mandula
  • 10 g gránátalma mag
  • Marék korianderlevél
Aviko hejas_csonakburgonya_extra_ropogos_bevonattal_talalva

Elkészítés

  1. A bárányhúst bevonjuk a Ras el Hanout fűszerkeverék felével, majd egy serpenyőben enyhén barnára sütjük.
  2. Vegyük ki a bárányhúst edényből, és pároljuk meg benne a hagymát
  3. A fokhagymát felaprítjuk és a serpenyőbe rakjuk, majd egy percig pirítjuk.
  4. Adjuk hozzá a többi fűszerkeveréket és főzzük 30 másodpercig, majd az apróra vágott paradicsomot, a harissa tésztát és a csirkehúslevet is.
  5. Tegyük vissza a bárányt az edénybe, és lassú tűzön pároljuk körülbelül 2 órán keresztül, amíg megpuhul.
  6. Készítsük el az Aviko Grip 'n Dip csónakburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
  7. A tahini öntethez az összes hozzávalót összekeverjük és simára turmixoljuk.
  8. Tálaláshoz tegyük a kész csónakburgonyát egy tálba, majd kanalazzuk rá a bárány tagine-t és locsoljuk rá a tahini öntetet, majd szórjuk meg mandulával, gránátalma maggal és apróra vágott korianderrel.