Loaded Fries szarvasgombás Bearnaise steakkel
Hozzávalók
- 150g Super Crunch Pure & Rustic Háziasan szelt burgonyahasábok ropogós bevonattal
- 150 g hátszín, bavette vagy lapos steak
Szarvasgombás Bearnaise
- 50 ml száraz fehérbor
- 50 ml fehérborecet
- 1 shalotta hagyma
- 15 g tárkonylevél
- 1 shalotta hagyma
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál víz
- Csipet só
- 3 evőkanál vaj, szobahőmérsékleten
- 1 tk darált fekete szarvasgomba
Tálaláshoz
- Apróra vágott metélőhagyma
- 10 g fekete szarvasgomba reszelék
Felhasznált termékek
Elkészítés
- Öntsük a bort, az ecetet, a shalotta hagymát és a tárkony felét egy serpenyőbe, és pároljuk 5-10 percig, amíg a harmadára összeesik.
- Válasszuk el a levet a többi hozzávalótól és hagyjuk kihűlni, közben olvasszuk fel a vajat.
- Keverjük össze a tojássárgáját az ecetes lével, amíg teljesen el nem keveredik, majd lassan adjuk hozzá az olvasztott vajat, hogy egy mártást kapjunk.
- Végül a szószt a maradék tárkony és a fekete szarvasgomba hozzáadásával keverjük készre.
- Fűszerezzük a steaket, és serpenyőben közepesen vagy igény szerint megsütjük.
- Készítsük el a Super Crunch Pure & Rustic hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
- Tálaláskor tegyük a steaket az elkészült sült krumplira, majd öntsük rá a szószt,és szórjuk meg metélőhagymával és szarvasgomba reszelékkel.