loaded-fries-szarvasgombas-bearnaise-steakkel

Loaded Fries szarvasgombás Bearnaise steakkel

Hozzávalók

Szarvasgombás Bearnaise

  • 50 ml száraz fehérbor
  • 50 ml fehérborecet
  • 1  shalotta hagyma
  • 15 g tárkonylevél
  • 1  shalotta hagyma
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál víz
  • Csipet só
  • 3 evőkanál vaj, szobahőmérsékleten
  • 1 tk darált fekete szarvasgomba

Tálaláshoz

  • Apróra vágott metélőhagyma
  • 10 g fekete szarvasgomba reszelék
Aviko haziasan-szelt-burgonyahasabok-ropogos-bevonattal-talalva

Elkészítés

  1. Öntsük a bort, az ecetet, a shalotta hagymát és a tárkony felét egy serpenyőbe, és pároljuk 5-10 percig, amíg a harmadára összeesik.
  2. Válasszuk el a levet a többi hozzávalótól és hagyjuk kihűlni, közben olvasszuk fel a vajat.
  3. Keverjük össze a tojássárgáját az ecetes lével, amíg teljesen el nem keveredik, majd lassan adjuk hozzá az olvasztott vajat, hogy egy mártást kapjunk.
  4. Végül a szószt a maradék tárkony és a fekete szarvasgomba hozzáadásával keverjük készre.
  5. Fűszerezzük a steaket, és serpenyőben közepesen vagy igény szerint megsütjük.
  6. Készítsük el a Super Crunch Pure & Rustic hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
  7. Tálaláskor tegyük a steaket az elkészült sült krumplira, majd öntsük rá a szószt,és szórjuk meg metélőhagymával és szarvasgomba reszelékkel.