loaded-fries-sult-karfiollal-koreai-stilusban

Loaded Fries sült karfiollal, koreai stílusban

Hozzávalók

Vaj

  • 100 g (sütőporral kevert) liszt
  • 75 ml növényi tej
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk paprika

Máz

  • 50 g Gojuchang paszta
  • 50 ml szójaszósz
  • 1 evőkanál szirup
  • 2 tk szezámolaj
  • 2 tk rizsecet
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk gyömbérpor

Tálaláshoz

  • 15 ml Sriracha Mayo
  • Újhagyma
  • 1 evőkanál szezámmag
aviko_super_crunch_hasabburgonya_ropogos_bevonattal_95_mm_talalva

Elkészítés

  1. Vágjuk a karfiolt rózsáira, és a leveleit tegyük félre.
  2. Keverjük össze a tésztabunda hozzávalóit, majd vonjuk be vele a karfiolrózsákat, és süssük adagonként 5-10 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  3. Készítsük el az Aviko Super Crunch hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
  4. A máz hozzávalóit összekeverjük, majd a karfioldarabokat a mártással bevonjuk.
  5. A karfiol leveleit kevergetve süssük meg.
  6. Tálaláskor helyezzük egy nagy tányérra a sült krumplit, majd tegyünk a tetejére a karfiolleveleket és karfiolrózsákat, majd szezámmagot, sriracha majonézt és szeletelt újhagymát.