Loaded Fries sült karfiollal, koreai stílusban
Hozzávalók
Vaj
- 100 g (sütőporral kevert) liszt
- 75 ml növényi tej
- 1/2 teáskanál só
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk paprika
Máz
- 50 g Gojuchang paszta
- 50 ml szójaszósz
- 1 evőkanál szirup
- 2 tk szezámolaj
- 2 tk rizsecet
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk gyömbérpor
Tálaláshoz
- 15 ml Sriracha Mayo
- Újhagyma
- 1 evőkanál szezámmag
Felhasznált termékek
Elkészítés
- Vágjuk a karfiolt rózsáira, és a leveleit tegyük félre.
- Keverjük össze a tésztabunda hozzávalóit, majd vonjuk be vele a karfiolrózsákat, és süssük adagonként 5-10 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
- Készítsük el az Aviko Super Crunch hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
- A máz hozzávalóit összekeverjük, majd a karfioldarabokat a mártással bevonjuk.
- A karfiol leveleit kevergetve süssük meg.
- Tálaláskor helyezzük egy nagy tányérra a sült krumplit, majd tegyünk a tetejére a karfiolleveleket és karfiolrózsákat, majd szezámmagot, sriracha majonézt és szeletelt újhagymát.