Aviko Burgonyalepény lilahagymalekvárral, tejföllel és grillezett citrommal

Burgonyalepény lilahagymalekvárral, tejföllel és grillezett citrommal

Összetevők

10 adag

  • Aviko Burgonyalepény - 30 db (1,8 kg)
  • 1 kg vöröshagyma
  • 50 ml repceolaj
  • 10 g só
  • 10 g cukor
  • 100 ml fehérborecet
  • 600 ml tejföl
  • 6 citrom
Aviko Burgonyalepény lilahagymalekvárral, tejföllel és grillezett citrommal

Elkészítési mód

  1. Készítsük el az Aviko burgonyalepényeket a csomagoláson található javaslat szerint.
  2. A hagymát csíkokra vágjuk, megpirítjuk, sóval és cukorral ízesítjük. Adjuk hozzá az ecetet, és pároljuk kb. 15 percig.
  3. Ezután vágjuk fel szeletekre és grillezzük meg.
  4. Tegyük a burgonyalepényeket a tányérokra, öntsünk rá tejfölt és tegyünk mindegyikre lilahagymalekvárt. Díszítésképpen tegyünk néhány grillezett citromszeletet mellé és szórjunk a tetejére egy kis reszelt citromhéjat.