![Aviko Burgonyalepény lilahagymalekvárral, tejföllel és grillezett citrommal](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Fburgonyalepeny_lilahagymalekvarral_tejfollel_es_grillezett_citrommal_0.jpg&w=1920&q=100)
Burgonyalepény lilahagymalekvárral, tejföllel és grillezett citrommal
Összetevők
10 adag
- Aviko Burgonyalepény - 30 db (1,8 kg)
- 1 kg vöröshagyma
- 50 ml repceolaj
- 10 g só
- 10 g cukor
- 100 ml fehérborecet
- 600 ml tejföl
- 6 citrom
![Aviko Burgonyalepény lilahagymalekvárral, tejföllel és grillezett citrommal](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Fburgonyalepeny_lilahagymalekvarral_tejfollel_es_grillezett_citrommal_0.jpg&w=1920&q=100)
Elkészítési mód
- Készítsük el az Aviko burgonyalepényeket a csomagoláson található javaslat szerint.
- A hagymát csíkokra vágjuk, megpirítjuk, sóval és cukorral ízesítjük. Adjuk hozzá az ecetet, és pároljuk kb. 15 percig.
- Ezután vágjuk fel szeletekre és grillezzük meg.
- Tegyük a burgonyalepényeket a tányérokra, öntsünk rá tejfölt és tegyünk mindegyikre lilahagymalekvárt. Díszítésképpen tegyünk néhány grillezett citromszeletet mellé és szórjunk a tetejére egy kis reszelt citromhéjat.