![Aviko Sörtésztás valódi hagymakarikák burgonyás-póréhagymás mártással](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Fsortesztas_valodi_hagymakarikak_burgonyas-porehagymas_martassal_0.jpg&w=1920&q=100)
Sörtésztás valódi hagymakarikák burgonyás-póréhagymás mártással
Összetevők
10 adag
- Aviko sörtésztás hagymakarikák - 60 db (kb. 1,3 kg)
- 1 nagy póréhagyma
- 800 g burgonya
- 100 g vaj
- 350 ml tejföl
- 1 csokor metélőhagyma
- só és bors
![Aviko Sörtésztás valódi hagymakarikák burgonyás-póréhagymás mártással](/_next/image?url=https%3A%2F%2Faviko-eu.s3.eu-west-2.amazonaws.com%2Fhungary%2F2023-11%2Fsortesztas_valodi_hagymakarikak_burgonyas-porehagymas_martassal_0.jpg&w=1920&q=100)
Elkészítési mód
- Készítsük el a hagymakarikákat a csomagoláson található javaslat szerint.
- A póréhagymát vékony szeletekre, a burgonyát pedig finom kockákra vágjuk. Pirítsuk meg a vajon, adjunk hozzá vizet, sót és borsot.
- Amikor a burgonya elég puha, törjük össze, majd adjunk hozzá hideg tejfölt, és turmixoljuk össze mindezt egyben.
- Keverjük össze a burgonyás-póréhagymás mártást a finomra vágott metélőhagymával.
- Tegyük a hagymakarikákat tányérokra, és tálaljuk a finom mártással.