Sörtésztás valódi hagymakarikák burgonyás-póréhagymás mártással
Összetevők
10 adag
- Aviko sörtésztás hagymakarikák - 60 db (kb. 1,3 kg)
- 1 nagy póréhagyma
- 800 g burgonya
- 100 g vaj
- 350 ml tejföl
- 1 csokor metélőhagyma
- só és bors
Elkészítési mód
- Készítsük el a hagymakarikákat a csomagoláson található javaslat szerint.
- A póréhagymát vékony szeletekre, a burgonyát pedig finom kockákra vágjuk. Pirítsuk meg a vajon, adjunk hozzá vizet, sót és borsot.
- Amikor a burgonya elég puha, törjük össze, majd adjunk hozzá hideg tejfölt, és turmixoljuk össze mindezt egyben.
- Keverjük össze a burgonyás-póréhagymás mártást a finomra vágott metélőhagymával.
- Tegyük a hagymakarikákat tányérokra, és tálaljuk a finom mártással.