1. szabály - Sem túl sokat, sem túl keveset - éppen annyit, amennyit kell...
A termék és a sütőolaj ideális aránya 1:10 (pl. 0,5 kg Aviko terméket 5 liter zsiradékban kell sütni).
2. szabály - Megfelelően forrósítsa fel a hangulatot! :)
Kizárólag fagyasztott termékeket süssön a csomagoláson megadott hőmérsékleten. Így kevesebb zsiradékot szívnak magukba, és sokkal finomabbak.
3. szabály - Egyszer, de akkor jól! Ne süssön újra!
Az egyszer már elkészített terméket nem szabad ismét kisütni. Ilyenkor elveszíti ropogósságát, és több zsiradékot szív magába.
4. szabály - Számít az idő!
Tartsa be a csomagoláson megadott sütési időt.
5. szabály - Felrázva és megkavarva vagyunk a legjobbak!
Sütés közben néhányszor rázza meg a kosarat. Miután kivette a kosarat a fritőzből, rázza le róla a zsiradékot - így a termék étvágygerjesztő és ropogós lesz.
6. szabály - A kevesebb többet jelent!
Az egyes sütési időszakok között ne kapcsolja ki a fritőzt, csökkentse a hőmérsékletet 150°C-ra.
7. szabály - Ami mindenre jó, az legtöbbször semmire sem való ;(
Ne süsse az Aviko termékeket korábban más termékekhez, pl. halhoz vagy hamburgerhez használt olajban.
8. szabály - Ropogtatni jó!
A terméket sütés után azonnal szolgálja fel. Ne sózza meg, mert veszít ropogósságából, hagyja azt a vendégre…
9. szabály - Fő a jó társaság!
A sütéshez használjon a gasztronómiában alkalmazott, professzionális zsiradékot.
10. szabály - Már elromlottál, és tudom is, hogy mit teszek...
Rendszeresen cserélje ki a zsiradékot a fritőzben.
Jó tanács: Töltse le a fenti PDF fájlt, nyomtassa ki, és függessze ki a konyhában - hadd emlékezzen minden dolgozó arra, hogy be kell tartani ezeket a szabályokat.