
„Zöld Óceán” röszti burger
Hozzávalók
- 200 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 12 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
- 2 tojás
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 12 garnéla
- 250 ml extra szűz olívaolaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2 paradicsom
- 1 piros csípős paprika
- 8 szál brokkolini
- 2 zöld spárga
- 1 avokádó
- 2 lime leve
- Ehető virágok díszítéshez
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Formázz a felengedett burgonyapüréből 8 golyót. Verd fel a tojásokat. Szórd a zsemlemorzsát egy tányérra. Forgasd meg a golyókat a tojásban, majd panírozd be őket a zsemlemorzsával.
- Tisztítsd meg a garnélákat: hámozd meg, és vágd le a fejeket a farkakról. A páncélokat és fejeket tedd félre, külön a farokrésztől.
- A garnélaolajhoz pirítsd a páncélokat és fejeket egy száraz serpenyőben 5 percig. Add hozzá az olívaolajat, és nagyon alacsony lángon hagyd összeérni 10 percig.
- Kockázd fel a kaliforniai paprikát és a paradicsomokat. A csípős paprikából távolítsd el a magokat, majd aprítsd finomra. A turmixgépben pürésítsd krémesre a kaliforniai paprikát a paradicsommal és a csípős paprika felével. Ízlés szerint sózd, borsozd a szószt.
- A turmixgépben pürésítsd össze az olajat a garnélapáncélokkal és -fejekkel. Szűrd le, majd hagyd kihűlni a garnélaolajat.
- Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Közben tisztítsd meg a brokkolinit és a spárgát. Süsd őket grillrácson vagy grillserpenyőben 5 percig, amíg roppanósra (al dente) nem puhulnak. Vágd fel 4 cm-es darabokra.
- Nyomd össze villával az avokádó húsát. Ízesítsd a guacamolét limelével, csípős paprikával és sóval.
- Süsd a burgonyapürégolyókat bő olajban 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Csepegtesd le őket sütőpapíron.
- Tegyél egy kevés csípős szószt 4 mély tányérba. Állítsd össze a röszti tallér burgereket: kanalazd a guacamole 1/8-át egy röszti tallér tetejére, majd helyezd rá a brokkolinit. Fedd be egy másik röszti tallérral, amire szintén kerüljön 1/8-ad adag guacamole és a spárga. Helyezd a tetejére az utolsó röszti tallért.
- Oszd el a garnélákat a burgerek tetején. Tedd a burgereket a sütőbe további 3-4 percre, amíg a garnélák épp csak átsülnek, de még szaftosak maradnak.
- Helyezd a burgereket a szósz tetejére. Csepegtesd a garnélaolajat a burgerek köré, és díszítsd ehető virágokkal. A burgonyapürégolyókat tálald a burgerek mellé.
Tipp: Ha extra színt szeretnél a garnélaolajnak, az utolsó percben piríts együtt 1 teáskanál paradicsompürét a páncélokkal és fejekkel.