Wasabis röszti tallérok pácolt zöldségekkel és pekándióval

Wasabis röszti tallérok pácolt zöldségekkel és pekándióval

Hozzávalók 

4 adaghoz

  • 12 db Aviko Röszti tallér
  • 250 ml borecet
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 cm gyömbér
  • 2 db csillagánizs
  • 400 g vegyes zöldség, pl. kaliforniai paprika, (mini) sárgarépa, brokkoli és/vagy kínai kel
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1⁄2 fej kis saláta
  • 3 evőkanál sózott pekándió
  • 3 evőkanál wasabi majonéz
Wasabis röszti tallérok pácolt zöldségekkel és pekándióval

Elkészítés

  1. Melegítsd fel a borecetet a cukorral egy lábasban. Vágd szeletekre a gyömbért, majd add hozzá a csillagánizzsal együtt, és melegítsd, amíg a cukor feloldódik.
  2. Közben tisztítsd meg a zöldségeket, és vágd darabokra. Tedd a zöldségeket egy tálba. Öntsd rá a borecetes pácot és a szezámolajat, és hagyd kihűlni. Időnként keverd meg.
  3. Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Vágd csíkokra a salátát, és darabold durvára a pekándiót.
  4. Tegyél egy pötty wasabis majonézt minden röszti tallérra. Oszd el a tetejükön a salátát és a pácolt zöldségeket. Díszítsd durvára vágott pekándióval.

Tipp: Nincs sok időd? A pácolt zöldségeket hűtött kimchivel is helyettesítheted.

aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek