
Wasabis röszti tallérok pácolt zöldségekkel és pekándióval
Hozzávalók
4 adaghoz
- 12 db Aviko Röszti tallér
- 250 ml borecet
- 4 evőkanál cukor
- 2 cm gyömbér
- 2 db csillagánizs
- 400 g vegyes zöldség, pl. kaliforniai paprika, (mini) sárgarépa, brokkoli és/vagy kínai kel
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1⁄2 fej kis saláta
- 3 evőkanál sózott pekándió
- 3 evőkanál wasabi majonéz

Elkészítés
- Melegítsd fel a borecetet a cukorral egy lábasban. Vágd szeletekre a gyömbért, majd add hozzá a csillagánizzsal együtt, és melegítsd, amíg a cukor feloldódik.
- Közben tisztítsd meg a zöldségeket, és vágd darabokra. Tedd a zöldségeket egy tálba. Öntsd rá a borecetes pácot és a szezámolajat, és hagyd kihűlni. Időnként keverd meg.
- Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Vágd csíkokra a salátát, és darabold durvára a pekándiót.
- Tegyél egy pötty wasabis majonézt minden röszti tallérra. Oszd el a tetejükön a salátát és a pácolt zöldségeket. Díszítsd durvára vágott pekándióval.
Tipp: Nincs sok időd? A pácolt zöldségeket hűtött kimchivel is helyettesítheted.

