
Vegán édes-savanyú tostada
Hozzávalók
- 4 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
- 3 lime
- 1/2 pirospaprika
- 200 g málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 avokádó
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
- 1 paradicsom
- 5 cm-es kígyóuborka
- 2 eper
- 2 sárgabarack
- 3 mentalevél
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 20 perc
- Mosd meg alaposan az egyik lime-ot, majd reszeld le a zöld héjrészt, és tedd félre. Távolítsd el a piros paprika magjait, majd vágd apróra.
- Melegítsd fel a málnát egy lábasban az egyik lime levével, 100 ml vízzel, a cukorral és az apróra vágott paprikával. Főzd 10 percig, majd passzírozd át egy szitán, és hagyd kihűlni.
- Készítsd el a röszti tallérokat grillrácson vagy sütőben a csomagoláson lévő javaslat szerint.
- Törd össze az avokádó húsát, és ízesítsd egy lime levével, őrölt köménnyel, sóval és borssal.
- Vágd a paradicsomot negyedekre, majd távolítsd el a magokat, és a húsát apró kockákra vágd. Ugyanígy aprítsd fel a kígyóuborkát, az epret és a sárgabarackot is. Vágd apróra a mentaleveleket.
- Készítsd el a pico de gallót: keverd össze a paradicsomot a kígyóuborkával, az eperrel, a sárgabarackkal és az olívaolajjal. Ízesítsd limelével, 1 evőkanál aprított mentával, sóval és borssal.
- Lapítsd ki óvatosan a röszti tallérokat egy serpenyőben, majd tedd 4 tányérra. Mindegyikre kenj 1 evőkanál guacamolét, halmozd rá a pico de gallót, majd szórd meg egy kevés lime héjjal és aprított mentával. Locsold körbe a tányért a málnás chilis coulis-val.
Tipp: Lepd meg vendégeidet málnás chilis coulis-val desszertmártásként! Kiválóan illik sajttortához, brownie-hoz vagy vaníliafagylalthoz.