jeff_on_the_seaside

Vegán édes-savanyú tostada

Hozzávalók

  • 4 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
  • 3 lime
  • 1/2 pirospaprika
  • 200 g málna
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 avokádó
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1 paradicsom
  • 5 cm-es kígyóuborka
  • 2 eper
  • 2 sárgabarack
  • 3 mentalevél
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 20 perc

  1. Mosd meg alaposan az egyik lime-ot, majd reszeld le a zöld héjrészt, és tedd félre. Távolítsd el a piros paprika magjait, majd vágd apróra.
  2. Melegítsd fel a málnát egy lábasban az egyik lime levével, 100 ml vízzel, a cukorral és az apróra vágott paprikával. Főzd 10 percig, majd passzírozd át egy szitán, és hagyd kihűlni.
  3. Készítsd el a röszti tallérokat grillrácson vagy sütőben a csomagoláson lévő javaslat szerint.
  4. Törd össze az avokádó húsát, és ízesítsd egy lime levével, őrölt köménnyel, sóval és borssal.
  5. Vágd a paradicsomot negyedekre, majd távolítsd el a magokat, és a húsát apró kockákra vágd. Ugyanígy aprítsd fel a kígyóuborkát, az epret és a sárgabarackot is. Vágd apróra a mentaleveleket.
  6. Készítsd el a pico de gallót: keverd össze a paradicsomot a kígyóuborkával, az eperrel, a sárgabarackkal és az olívaolajjal. Ízesítsd limelével, 1 evőkanál aprított mentával, sóval és borssal.
  7. Lapítsd ki óvatosan a röszti tallérokat egy serpenyőben, majd tedd 4 tányérra. Mindegyikre kenj 1 evőkanál guacamolét, halmozd rá a pico de gallót, majd szórd meg egy kevés lime héjjal és aprított mentával. Locsold körbe a tányért a málnás chilis coulis-val.

Tipp: Lepd meg vendégeidet málnás chilis coulis-val desszertmártásként! Kiválóan illik sajttortához, brownie-hoz vagy vaníliafagylalthoz.