fire_cooked_salmon

Tűzön sült lazac

Hozzávalók

  • 4 db Aviko Potato Pancakes Burgonyalepény
  • 4 lazacfilé bőrrel
  • 4 pak choi
  • 24 zöld spárga
  • 1 gránátalma
  • 4 érett füge
  • 1 evőkanál fehérbor- vagy sherryecet
  • 8 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 lime leve
  • Menta vagy bazsalikom, valamint ehető virágok a díszítéshez
burgonyalepeny-potato-pancakes-reibekuchen-aviko-808757

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Vágd le a lazacfilé bőrét, és tedd félre. A pak choit vágd hosszában ketté. A spárgáról távolítsd el a fás végeket. A gránátalmából szedd ki a szemeket, és gyűjtsd össze a levét.
  2. Pürésítsd a fügét az öntethez az ecettel és 6 evőkanál olívaolajjal a turmixgépben. Ízesítsd sóval és borssal.
  3. Grillezd meg a burgonyalepényeket grillrácson vagy grillserpenyőben, amíg teljesen átsülnek és ropogósak lesznek. A pak choit és a spárgát grillezd 5 percig, amíg al dente állagúak lesznek. Locsold meg a pak choit a gránátalmalével, a spárgát pedig a limelével.
  4. Locsold meg a lazacfiléket a maradék 2 evőkanál olívaolajjal. Szórd meg sóval és borssal. Grillezd a lazacot grillrácson vagy grillserpenyőben magas hőfokon oldalanként 1 percig, hogy kívül éppen csak megpiruljon, belül pedig félig átsült, omlós és szaftos maradjon. A lazac bőrét is grillezd ropogósra.
  5. Kanalazz egy kevés öntetet 4 tányérra. Helyezd rá a lepényt. Oszd el rajta a pak choit és a spárgát. Tedd rá a lazacot, és díszítsd a ropogós bőrrel, gránátalmamagokkal, mentával vagy bazsalikommal, valamint néhány ehető virággal.

Tipp: Inkább hal nélkül készítenéd? Egy buggyantott tojás is remekül illik ehhez az ételhez!