
Tűzön sült lazac
Hozzávalók
- 4 db Aviko Potato Pancakes Burgonyalepény
- 4 lazacfilé bőrrel
- 4 pak choi
- 24 zöld spárga
- 1 gránátalma
- 4 érett füge
- 1 evőkanál fehérbor- vagy sherryecet
- 8 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 lime leve
- Menta vagy bazsalikom, valamint ehető virágok a díszítéshez
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Vágd le a lazacfilé bőrét, és tedd félre. A pak choit vágd hosszában ketté. A spárgáról távolítsd el a fás végeket. A gránátalmából szedd ki a szemeket, és gyűjtsd össze a levét.
- Pürésítsd a fügét az öntethez az ecettel és 6 evőkanál olívaolajjal a turmixgépben. Ízesítsd sóval és borssal.
- Grillezd meg a burgonyalepényeket grillrácson vagy grillserpenyőben, amíg teljesen átsülnek és ropogósak lesznek. A pak choit és a spárgát grillezd 5 percig, amíg al dente állagúak lesznek. Locsold meg a pak choit a gránátalmalével, a spárgát pedig a limelével.
- Locsold meg a lazacfiléket a maradék 2 evőkanál olívaolajjal. Szórd meg sóval és borssal. Grillezd a lazacot grillrácson vagy grillserpenyőben magas hőfokon oldalanként 1 percig, hogy kívül éppen csak megpiruljon, belül pedig félig átsült, omlós és szaftos maradjon. A lazac bőrét is grillezd ropogósra.
- Kanalazz egy kevés öntetet 4 tányérra. Helyezd rá a lepényt. Oszd el rajta a pak choit és a spárgát. Tedd rá a lazacot, és díszítsd a ropogós bőrrel, gránátalmamagokkal, mentával vagy bazsalikommal, valamint néhány ehető virággal.
Tipp: Inkább hal nélkül készítenéd? Egy buggyantott tojás is remekül illik ehhez az ételhez!