Tonhalfilé provence-i módra brokkolis burgonyagratinnel - Aviko Food Service
Tonhalfilé provence-i módra brokkolis burgonyagratinnel - Aviko Food Service
Az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Pár percig kevergetjük és hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot és a kockára vágott cukkinit. Hozzákeverjük a kakukkfüvet, rozmaringot, olívabogyót és felforraljuk. Tűzálló tálba terítjük. A tonhalat felszeleteljük, sóval, borssal és kevés olívaolajjal bedörzsöljük. A zöldségragu tetejére tesszük sorban a halszeleteket, minden halszelet után egy karika citromot teszünk. Sütőben 200 °C-on 8-10 percig sütjük. Tálaláskor a javaslat szerint elkészített burgonyagratint tányérra helyezzük. Mellé tálaljuk a zöldségragut és a tetejére tesszük a halat. Megszórjuk bazsalikommal.
Hozzávalók
- Tonhalfilé kg 0,6
- Olívaolaj ízlés szerint
- Lilahagyma kg 0,08
- Fokhagyma kg 0,03
- Trikolor paprika kg 0,2
- Cukkini kg 0,2
- Paradicsom kg 0,3
- Magozott fekete olívabogyó kg 0,05
- Só, bors, kakukkfű, rozmaring,
- bazsalikom ízlés szerint
- Citrom db 1
-
Brokkolis burgonyagratin kg 0,8
Elkészítés
Az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a kockára vágott
hagymát, fokhagymát és paprikát. Pár percig kevergetjük és
hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot és a kockára
vágott cukkinit. Hozzákeverjük a kakukkfüvet, rozmaringot,
olívabogyót és felforraljuk. Tűzálló tálba terítjük. A tonhalat
felszeleteljük, sóval, borssal és kevés olívaolajjal
bedörzsöljük. A zöldségragu tetejére tesszük sorban a
halszeleteket, minden halszelet után egy karika citromot teszünk.
Sütőben 200 °C-on 8-10 percig sütjük. Tálaláskor a javaslat
szerint elkészített burgonyagratint tányérra helyezzük. Mellé
tálaljuk a zöldségragut és a tetejére tesszük a halat. Megszórjuk
bazsalikommal.