Receptek

  • Tonhalfilé provence-i módra brokkolis burgonyagratinnel

Tonhalfilé provence-i módra brokkolis burgonyagratinnel

Elkészítés

Az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Pár percig kevergetjük és hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot és a kockára vágott cukkinit. Hozzákeverjük a kakukkfüvet, rozmaringot, olívabogyót és felforraljuk. Tűzálló tálba terítjük. A tonhalat felszeleteljük, sóval, borssal és kevés olívaolajjal bedörzsöljük. A zöldségragu tetejére tesszük sorban a halszeleteket, minden halszelet után egy karika citromot teszünk. Sütőben 200 °C-on 8-10 percig sütjük. Tálaláskor a javaslat szerint elkészített burgonyagratint tányérra helyezzük. Mellé tálaljuk a zöldségragut és a tetejére tesszük a halat. Megszórjuk bazsalikommal.